bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрита лекція професора Віктора Малахова в УКУ
12.02.2010

Кафедра філософії Українського Католицького Університету запрошує на відкриту лекцію професора Віктора Малахова на тему «Культура в просторі людського спілкування».

Лекція відбуватиметься в рамках VIIІ модуля «Публічність та культура» Сертифікатної програми з філософії «Етика і публічна сфера».

Професор Малахов у своїй останній монографії «Право бути собою», опублікованій видавництвом «Дух і літера» в 2008 році, пише: «Бути собою у нинішньому світі не просто. У світі, де всі слова, здавалося б, уже сказані, всі почуття підтасовані, всі ролі розписані наперед, – бути собою означає мати відвагу іти проти течії, діяти всупереч складним очікуванням, у вирі майданів і гармидері рекламних закликів чути шепіт своєї совісті, вибагливий ритм власної думки. Саме зусилля, спрямовані проти панівного вектору «історичного моменту», зрештою роблять реальний світ людського співбуття більш розмаїтим і простим». На думку філософа, ціль філософської рефлексії, на відміну від наукової, – не лише пізнання, але й вчинок. Філософія народжується тоді, коли людина може вловити звук морального камертону.

Відкрита лекція відбудеться у п’ятницю, 19 лютого 2010 року з 14:00 до 15:20 год. в конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ, вул. Хуторівка, 35-А.

Просимо підтвердити свою участь у зустрічі, зареєструвавшись онлайн на сайті кафедри філософії www.philosophy.ucu.edu.ua

Довідка кафедри філософії:

Віктор Малахов – доктор філософських наук, професор, доцент кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА, провідний науковий співробітник Інституту філософії НАНУ. Автор понад 200 публікацій в галузі етики, історії філософії, філософії культури. Серед найвідоміших його монографій – «Культура і людська цілісність» (Київ, 1984), «Мистецтво і людське світовідношення» (Київ, 1988), «Ранимість любові» (Київ, 2005), «Право бути собою» (Київ, 2008), брошури «Сором. Філософсько-етичний нарис» (Москва, 1989), «Наука розлуки…» (Москва, 1992). Навчальний посібник В.А.Малахова «Етика: курс лекцій», вперше виданий у Києві в 1996 році (сьогодні існує вже п’ять перевидань), досі залишається одним із головних підручників етики в українських університетах.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.