bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт «Без Броні» – на форумі «Там, де ми – там Україна»
22.08.2019

23 серпня 2019 року на ІІ Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна» відбудеться презентація онлайн-ресурсу для допомоги ветеранам та ветеранкам «Без Броні».

У приміщенні «Мистецького Арсеналу» організатори проєкту “Без Броні” представлять на великому екрані оновлений сайт з єдиною всеукраїнською базою сервісів та перевірених центрів допомоги для ветеранів та ветеранок АТО/ООС, що була створена у 2015 році. Наразі на онлайн-платформі висвітлена діяльність 945 ініціатив, які надають безоплатну допомогу учасникам та учасницям російсько-української війни у всіх регіонах України. Впродовж усього дня відвідувачі ветеранського та волонтерського форуму зможуть дізнатися інформацію про отримання пільг для ветеранів та членів їхніх родин, можливості психологічної та медичної реабілітації, працевлаштування та перекваліфікації учасників та учасниць збройного конфлікту.

 «Враховуючи 4-річний досвід роботи бази, ми зробили ресурс більш доступним та легким у користуванні. Базуючись на коментарях та зауваженнях самих користувачів, виправили всі баги, зробили його більш зручним та орієнтованим на відвідувачів. Але головне, ми змістили акцент на підбірку можливостей та пропозицій для ветеранів, щоб люди з кожної конкретної області були в курсі, що відбувається у них в регіоні. Ми додали розділ про перші кроки після повернення, сторінку можливостей та інтерв’ю, організації, новини і можливості. Для нас головне — не залишати воїнів сам на сам з проблемами після демобілізації. Необхідно вказати їм на кількість можливостей, які вони можуть успішно реалізувати і, як результат, - вдало реінтегруватися», – коментує Анастасія Мельниченко, засновниця ГО «Студена».

 На ІІ Міжнародному форумі у форматі виступів та панельних дискусій зустрінуться національні та міжнародні експерти з питань соціальної реабілітації та підтримки воїнів АТО/ООС. Вони планують обговорити ефективність впровадження електронних систем для надання підтримки ветеранам та їхнім родинам. Серед запрошених гостей - представники влади та ГО, закордонні фахівці з США та Грузії, що займаються розробкою та реалізацією схожих проєктів. Організатори форуму: Міністерство у справах ветеранів України, Благодійний фонд «Інформаційно-координаційний центр», Благодійний фонд «Повернись живим», Благодійний фонд «Юридична сотня». Форум відбудеться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та РНБО України.

 «Без броні» — всеукраїнський проєкт, метою якого є створення сприятливих умов для успішної̈ соціалізації̈ та адаптації̈ ветеранів та ветеранок, їхнього повернення до мирного життя, а також підтримка шляхом поширення інформації про успішні приклади самореалізації і результати досягнень після повернення з АТО. Щоб отримувати актуальну інформацію щодо ветеранських ініціатив та інші новини проєкту, підписуйтесь нателеграм-канал «Без Броні».

 Це новина була представлена ГО «Студена» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукції є винятковою відповідальністю ГО «Студена» та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Забороняється відтворення та використання будь-якої частини цієї продукції у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання чи використання в будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.