bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Онляндія - безпечна веб-країна» поширюється Полтавщиною
31.01.2010

В Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся тренінг для тренерів проекту «Онляндія – безпечна веб-країна».

Онляндія на Полтавщині

Тренери Кременчуцького навчального центру IDEA Благодійного фонду “Фонд соціального захисту “Злагода”, що діє на базі Центру професійного розвитку персоналу «Баланс+», передали естафету донесення інформації про безпечний Інтернет 25 учасникам, якими були практичні психологи шкіл із різних куточків Полтавської області: Велико-Багачанського, Машківського, Кобеляцького, Кременчуцького, Зінківського, Гадяцького, Лубенського, Пирятинського, Полтавського районів, а також міст Полтава та Кременчук.

Тренери Он-ляндії

Наші тренери підкреслили, що метою проекту, ініціатором якого виступила компанія Microsoft, є залучення уваги суспільності до проблеми безпечного користування дітьми Інтернетом для відокремлення їх від можливого шкідливого інформаційного впливу. В процесі тренінгу психологи ознайомилися з сайтом Онляндії, на якому вчителі, батьки і діти зможуть знайти рекомендації та правила безпечного користування Всесвітньою мережею. Проблема безпеки дітей швидко включила наших учасників до роботи. У згоді всі дійшли до висновку, що на сьогодні багато батьків вважають, що Інтернет значно полегшив їх життя, адже часто після придбання комп’ютера виявляється, що їх дитина надає перевагу сидінню біля монітора, а не біганню по вулицям.

До того ж, в Мережі дуже легко знайти будь-яку потрібну інформацію для реферату. Але ж Інтернет, при всіх своїх безперечних перевагах, може приховувати небезпеку для незміцненого дитячого розуму і навіть підірвати здоров’я дитини. Так, окрім фізичної шкоди, в останні роки все більше батьків, педагогів та психологів говорять про негативний вплив Інтернету на психологічне та емоційне здоров’я школярів та сходяться на думці, що Інтернет частіше відволікає дітей від занять, ніж виконує навчальну функцію. Під кінець заняття майбутні тренери дійшли висновку, що головними методами захисту дітей є знання ситуації та залучення дорослих. Учасники висловили готовність працювати з вчителями та батьками, сприяти вибудовуванню відкритого, доброзичливого діалогу з дітьми щодо безпечного користування Інтернетом.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.