bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Київському суді м. Одеси відбудеться обговорення питань протидії «мови ворожнечі»
26.06.2019

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» проведе 27 червня 2019 року практичне обговорення на тему «Мова ворожнечі» в публічному просторі: як ідентифікувати, уникати та протидіяти?»

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України», спільно з Громадським центром правосуддя Одеської області та Київським районним судом м. Одеси, проведуть 27 червня 2019 року практичне обговорення на тему «Мова ворожнечі» в публічному просторі: як ідентифікувати, уникати та протидіяти?». Учасниками заходу будуть спікери та спічрайтери органів влади, політичних партій та політиків. На початку заходу буде проведено тренінг щодо розпізнання та протидії «мові ворожнечі» в публічній сфері, після чого відбудеться обговорення конкретних кейсів та практичних рекомендацій.

Актуальність обговорення та навчання з протидії «мові ворожнечі» в публічній сфері обумовлена значним поширенням та небезпекою такого явища, а також впливом на радикалізацію настроїв в суспільстві. В сучасних умовах українського контексту, об’єктами «мови ворожнечі» стають групи, відмінні найчастіше за територіальним походженням, політичними та соціальними поглядами, етнічною приналежністю та гендерною ідентичністю.

Учасники та учасниці заходу отримають базові знання щодо «мови ворожнечі»: поняття, ознаки, класифікація, міжнародна та національна регламентація; дізнаються що таке публічна «мова ворожнечі», яка правова відповідальність за її використання та як оскаржити такі факти. Окремо буде представлено та обговорено небезпеку використання «мови ворожнечі» в публічному просторі на прикладах конкретних реальних кейсів впливу «мови ворожнечі» в українському суспільстві протягом 2016 - 2019 років. Також на конкретних прикладах використання «мови ворожнечі» в офіційних заявах та повідомленнях, учасники заходу зможуть навчитися визначати та уникати «мову ворожнечі» в своїй професійній діяльності. 

До участі в заході запрошуються спікери та спічрайтери органів державної влади та місцевого самоврядування, політичних партій та політиків, співробітники прес-служб та комунікаційних підрозділів поліції, прокуратури, СБУ, юстиції, судових органів. Кількість учасників тренінгу обмежена 25 учасниками, попередній запис за тел. (048)753-19-66 або за електронною поштою [email protected]

Захід відбудеться з 10:00 до 12:00 в приміщенні Київського районного суду м. Одеси за адресою вулиця Варненська, 3Б. Тренінг проведе Юлія Лісова, адвокатка, експертка-тренерка Ради Європи з освітніх програм для адвокатів та юристів.

Ініціатива «Миротворчий підхід на противагу «мові ворожнечі» реалізується Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України”, за фінансової підтримки Robert Bosсh Stiftung (RBSG) та Black Sea Trust for Regional Cooperation of the German Marshall Fund (BST), a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково відображають позицію Robert Bosсh Stiftung, Black Sea Trust чи їх партнерів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.