bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Творча молодь Прикарпаття навчиться робити арт-проекти, що впливатимуть на життя регіону
03.06.2019

Вже цього літа митці Прикарпаття навчаться своєю творчістю змінювати власне місто, регіон чи навіть країну! Молодіжна організація СТАН розпочинає освітню програму «Art and culture». Дедлайн - 11 червня 2019 року.

Для кого ця програма?

Для творчої молоді Прикарпаття, котра сприймає мистецтво не лише як дзеркало суспільних явищ, а ще й як потужний інструмент впливу на них. Живопис, література, музика чи театр. Дизайн, перфоманс, відео-арт… Яким би мистецтвом ти не займався/займалась, ця освітня програма саме для тебе, за умови, що ти віриш у зміни, на які здатна творчість.

Детальніше про програму

Програма включає в себе 3 триденні воркшопи. Вже на першому з них (який відбудеться з 15 по 17 червня) учасники й учасниці обговорять нову соціальну роль мистецтва, а також навчаться досліджувати середовище, з яким взаємодіють у своїй творчості. Під час другого воркшопу (31 липня – 2 серпня) впливові українські митці й культурні менеджери поділяться досвідом втілення арт-проектів. Відтак, учасники й учасниці почнуть розробляти власні мистецькі проекти, найкращі з яких будуть профінансовані в межах освітньої програми “Art and culture”. На третьому воркшопі (2-10 жовтня) випускники попередніх двох навчаться визначати місію та візію власної творчості, працювати з контекстом, у якому вони перебувають, будувати стратегію розвитку.

Деталі першого воркшопу

Воркшоп “РеСтарт Культури” відбудеться з 15 по 17 червня у просторі “Хата Майстерня” (село Бабин, Івано-Франківської області). Упродовж цих 3 днів на тебе чекають:

  • усвідомлення нової ролі культури та концепції “Мasters of Interspaces”
  • знайомство з концепцією “креативного класу”: як змінилось суспільство за останні кілька десятиліть;
  • серія інтерактивних дискусій про взаємовплив митців і середовища, у якому вони живуть;
  • креативні практики для дослідження проблем і запитів суспільства;
  • початок роботи над ідеями майбутніх мистецьких проектів

Воркшоп вестиме  Ярослав Мінкін — поет, культурний інноватор, організатор близько тисячі мистецьких акцій.

Організатори забезпечують доїзд з Івано-Франківська, до місця, де проходитиме воркшоп, а також проживання і харчування в “Хаті-Майстерні”.  

Заповнити форму для участі в програмі “Art and culture” можна за посиланням до 11 червня.

Увага! Участь в програмі передбачає залученість до всіх її заходів.

За додатковою інформацією звертайтесь до координаторки проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” Юлії Сінькевич за номером +380958069610.  

Програму Art and culture” реалізує Молодіжна організація СТАН в межах проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  У червні та липні розпочнуться ще 3 освітні програми за напрямами “Молодь та освіта”, “Медіа” та “Соціальне підприємництво”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.