bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як Житомир впроваджує інноваційні енергетичні технології: прес-тур для журналістів
26.03.2019

 

Українська кліматична мережа та міжнародна організація 350.org EECCA запрошують журналістів центральних і регіональних видань в одноденний прес тур до Житомира. Відібраних учасників забезпечуємо трансфером до всіх об’єктів, харчуванням та разовою стипендією в якості добових витрат. 

Перший тур відбудеться 19 квітня та стартуватиме з Києва до Житомира.

У програмі туру:

  • Одна з небагатьох плантацій міскантусу, що збереглася в Україні. Енергетична культура, яку досліджує та розвиває український вчений та біолог.

Міскантус вважається природним замінником газу, чудово “приживається” в українському кліматі та може бути використаний як ефективне паливо для котелень та навіть транспорту. У 2004-му біолог з Житомира вперше представив потенціал рослини в Україні. Яка ситуація з міскантусом зараз?

  • Міська котельня що працює на біопаливі та забезпечує теплом навчальні заклади міста.

У Житомирі зростає кількість міських котелень, що виробляють тепло з відновлюваного біопалива. Одна з них працює на соломі та обігріває школи та садочки у місті. Яка ефективність котельні, де беруть сировину і чи тепло у приміщеннях дізнаємося у працівників установи. Розповімо більше про можливості біопалива в Україні та можливі перешкоди для його вирощування.

  • Інтерв’ю з мером міста про плани Житомира у досягненні 100% відновлюваної енергії в енергобалансі

Що змінилося у місті після гучної заяви про ціль переходу на 100 % використання ВДЕ до 2050 року. Інноваційні проекти з побудови СЕС та залучення іноземних інвестицій у місто.

  • Сонячна електростанція у домашньому господарстві, встановити яку власникові допомогла обласна влада.

СЕС встановлена жителем Житомира завдяки одній із перших в Україні регіональних програм підтримки “зелених домашніх” господарств. На сьогодні таких домашніх станцій близько 60-ти у Житомирі та поблизу.

  • Екскурсія до Ботанічного саду.

    80-ти річний сад, що охоплює 35 гектарів та вміщує понад півтори тисячі видів рослин. Чорні лебеді та альпійські галявини вас приємно порадують

Реєстрація для участі за посиланням: https://goo.gl/forms/pJPR1LKbWBc0HXt93

Кінцевий термін подачі заявок: 12 квітня 12:00.

Організатори: Українська кліматична мережа та міжнародна організація 350.org EECCA 

Після реєстрації відібраним учасникам буде повідомлено всі логістичні та організаційні деталі. Для телебачення передбачено участь журналіста та оператора.

Контакти

  • Контакти для уточнень та зв’язку: Маргарита Мостова медіа-координаторка 350.org EECCA в Україні 099 92 99 794 [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.