bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна компанія до міжнародного дня мігранта
11.12.2009

Враховуючи зростаюче число мігрантів у світі, 4 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 18 грудня Міжнародним днем мігрантів. За статистикою кожна 35-а людина в світі є мігрантом. Серед причин міграції переважне місце посідають соціально-економічним причини. Проте в окремі періоди в різних країнах висуваються на перше місце політичні, національні, релігійні причини. Під час воєн основним контингентом мігрантів стають біженці і переміщені особи. Цього дня в 1990 році була прийнята Міжнародна конвенція про захист прав всіх мігрантів, які працюють, і членів їх сімей.

Сьогодні міграція набула майже світового масштабу. Проблеми міграційних процесів, включають і боротьбу з незаконною міграцією, яка з числа другорядних перейшла в розряд глобальних проблем, стала викликом світовій спільноті, масштаби і можливі наслідки загострення якої можуть представляти серйозну загрозу міжнародній стабільності і стійкому розвитку держав.

Найбільше занепокоєння викликає нелегальна міграція, яка пов’язана з торгівлею людьми. За оцінкою експертів ОБСЄ, щорічно в світі контрабандою перевозиться близько 4 млн. людей, велику частину яких складають жінки і діти. Зменшити негативні наслідки міграції можна шляхом активізації спільної діяльності державних, правозахисних і громадських організацій, вдосконалення механізму обміну оперативною інформацією, шляхом інформування населення про проблеми нелегального виїзду за кордон.

Центр консультування мігрантів Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна служба допомоги», Харківська обласна організація «Міжнаціональна жіноча громада» і Харківський єврейський студентський культурний центр «Гілєль» проводять Інформаційну компанію, присвячену до Міжнародного дня мігранта.

Мета компанії: привернути увагу населення, і перш за все молоді, представників громадських і державних організацій, національних і релігійних громад до проблем мігрантів, а також об’єднати зусилля по протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми, ксенофобії і расизму. Інформаційна Компанія проводиться за підтримки Міжнародної організації з міграції і Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Планується:

  • Вулична акція «Молодь проти торгівлі людьми і зростання дитячої секс-індустрії» - Виставка творчості національних спільнот і громад м. Харкова
  • Круглий стіл «МІГРАЦІЯ – ПРОБЛЕМИ І ШЛЯХИ РІШЕННЯ, ПРОТИДІЯ НЕЗАКОННІЙ МІГРАЦІЇ, ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ, КСЕНОФОБІЇ І РАССИЗМУ»
  • Концерт національних громад м. Харкова

Додаткову інформацію про участь можна отримати по телефону: 0501802356, 0638453070 електронна адреса: [email protected], [email protected]  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.