bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відсутність ліків та персоналу - реалії реформи пенітенціарної медицини
10.12.2018

13 грудня о 13:00 у  прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ (м. Києві, вулиця Парково-Сирецька, 23), відбудеться прес-конференція на тему: «Відсутність ліків та персоналу - реалії реформи пенітенціарної медицини».

З 2016 року триває реформа Державної кримінально-виконавчої служби України, в тому й числі й реформа системи охорони здоров’я. В листопаді 2017 року створена Державна установа “Центр охорони здоров’я ДКВС України”.

Медичні працівники були виведені з підпорядкування керівників установ виконання покарань та слідчих ізоляторів. Здійснена демілітаризація медичних працівників, йде процес створення окремої вертикалі з окремим бюджетом, яка підпорядкована безпосередньо заступнику Міністра юстиції України, яка поступово буде інтегрована в загальнонаціональну систему охорони здоров’я.

Під час заходу спікери розкажуть, які основні проблеми пенітенціарної медицини були зафіксовані під час візитів національних та регіональних механізмів моніторингу дотримання прав ув’язнених та засуджених осіб в установах ДКВС протягом 2018 року.

Чи укомплектовані посади медичних працівників в установах виконання покарань? Чи є переривання лікування соціально-небезпечних захворювань? Чи є в наявності ліки? Чи виконуються спільні накази Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства юстиції України щодо організації надання медичної допомоги ув’язненим та засудженим особам?

На всі ці питання ви отримаєте відповідь та дізнаєтесь про реальний стан забезпечення права на здоров’я осіб, які перебувають під вартою та засуджених осіб в частині доступу до послуг з профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусного гепатиту С безпосередньо від осіб, які здійснювали моніторингові візити в установи.

Спікери:

Олександр Гатіятуллін – керівник громадської організації “Україна без тортур”, громадський монітор національного превентивного механізму.

Владислав Денисенко – старший фахівець відділу адвокації БО “100 відсотків життя”.

Олексій Загребельний – керівник благодійної організації “Вільна зона”.

Представники Департаменту з питань реалізації Національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (прізвища уточняються).

Організатори: громадська організація “Україна без тортур”

Контактна особа: Русаневич Галина, 0670114545, 0687944902.

Контакти

  • +380670114545

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.