bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «Місця впливу в екосистемі міста: Знай своє місце!»
18.09.2018

Форум відбуватиметься 14-18 жовтня 2018 р. в м. Івано-Франківськ на ревіталізованих площах проекту Promprylad. Renovation. Дедлайн подачі заявок - 28 вересня 2018 р.

Реагуючи на суспільні зміни і потреби, все більше організацій обирають працювати з фізичними просторами. Екосистеми міст збагачуються креативними центрами, галереями, хабами, коворкінгами, оновленими бібліотеками — “третіми місцями” для живої взаємодії за межами дому і роботи, “місцями впливу” для поширення ідей і втілення колективних дій.

Життєдіяльність фізичного простору ставить нові виклики перед організаціями, які їх створюють та координують. Ця робота вимагає одночасно сталої інфраструктури і чутливості до суспільних змін, налагодженої щоденної рутини і формування чіткої стратегії. Найкраще ці виклики долають ті, хто регулярно рефлексує щодо власного середовища (або екосистеми) та знає своє місце у ньому.

Громадська організація Інша Освіта / Insha Osvita та спілка MitOst e.V. запрошують 40 професіоналок_ів з Молдови, Білорусі, Росії і України, які працюють з проектами, пов’язаними з фізичним простором до участі у Форумі “Місця впливу в екосистемі міста: Знай своє місце!”. Форум відбуватиметься в невипадковому та особливому місці - на ревіталізованих площах проекту Promprylad. Renovation в Івано-Франківську (Україна), а окремі пункти програми створювалися в кооперації з MetaLab, Фестивалем кіно та урбаністики 86Mystetskyi ArsenalImpact Hub Odessa та агенцією 4impact. Якщо ви учасники_ці команди культурних і освітніх центрів, хабів, сквотів, бібліотек, галерей, кав’ярень, клубів та ін.; якщо одним із завдань вашого простору є генерування суспільних змін - ми будемо раді отримати вашу заявку.

Дедлайн подачі заявок - 28 вересня 2018

У фокусі Форуму:
● фаховий обмін найновішим знанням про “місця впливу” та екосистемний підхід в культурному менеджменті;
● рефлексія учасників_ць щодо досвіду реалізації проектів, пов’язаних з фізичним простором; 
● нетворкінг та спільний пошук рецептів рішення для актуальних викликів.

▷▷▷ Програма Форуму ▷▷▷ 

14.10 День 0
Показ від Фестивалю кіно та урбаністики 86
MyStreetFilmsUkraine: “Спільні місця”

15.10 День 1
Панельна дискусія “Для чого знати своє місце в екосистемі?” за участі Promprylad. RenovationMystetskyi Arsenal, tbc
Нетворкінг-сесія представлення просторів учасників_ць Форуму
Панельна дискусія “Нічне життя в екосистемі міста та культура рейвів як простір впливу” за участі команди клубу Closer (Київ), засновників серії вечірок Detali (Івано-Франківськ), tbc 

16. 10 День 2
Лекція “Аспекти екосистеми: постійність змін, важливість зв’язків, наявність владних стосунків, видимість потреб, включення емоцій” від Alona Karavai (Інша Освіта / Insha OsvitaMitOst e.V.
Семінар “Аналіз екосистеми власного міста” 
Лекція “Місця впливу мовою архітектури”
Екскурсія місцями впливу у Івано-Франківську за участі MetaLab
Вечірня програма - РоздІловІ: прем’єра оновленої версії

17.10 День 3 
Семінар по роботі з аудиторією простору від Юлії Коломак, начальниці відділу розвитку послуг для відвідувачів у Mystetskyi Arsenal.
Семінар по роботі зі акторами екосистеми міста
Лекція “Огляд найтиповіших юридичних форм і бізнес-моделей просторів” від Олександр Славський (Oleksandr Slavskyi), програмного директора Impact Hub Odessa
Паралельні семінарські сесії про юридичні та фінансові аспекти роботи з пост-індустріальними, муніципальними, незалежними креативними просторами.
Відкрита дискусія “Інклюзивність vs ексклюзивність просторів, відкритість і безпека”

18.10 День 4
Підсумки. Індивідуальні діагнози та рецепти успіху.
Лекція-закриття від спеціального гостя

▷▷▷ Умови участі в форумі ▷▷▷

Організатори забезпечують учасникам/цям проживання (за необхідності) та харчування протягом чотирьох днів форуму, насичену навчальну та культурну програму, а також всі супровідні навчальні матеріали. Транспортні витрати учасникам/цям покриваютьcя в один бік за умови вчасного надання квитків (плацкарт або купе потягу / квитики на автобус). У зворотній бік учасники/ці покривають транспортні витрати самостійно. Також учасники та учасниці сплачують організаційний внесок за участь в Форумі в розмірі 200 грн. Цей внесок направляється на розвиток організацій-партнерів та не повертається у разі відмови від участі.

В разі скрутної фінансової ситуації потенційні учасники/ці форуму можуть подати заявку на звільнення від організаційного внеску за цим посиланням ????https://goo.gl/forms/JeO62LjmykPpMvO83 . Перевага надаватиметься постійним учасникам та учасницям проектів організацій-партнерів, а також потенційним учасникам/цям із переконливою мотивацією та об’єктивною неспроможністю самостійно покрити організаційний внесок.

▷▷▷ Реєстрація на форум ▷▷▷ 

До участі у Форумі запрошуємо представників неприбуткових організацій, соціально відповідального бізнесу, соціальних підприємств, освіти, медіа та державних структур. Цей Форум буде цікавим для тих хто: 
● практично працює з просторами та місцями, в місію яких закладено конкретний вплив на локальну спільноту або на ширші кола цільової аудиторії;
● планує відкривати або вже відкрив у своєму місті коворкінг, молодіжний центр, альтернативну школу, відкритий міський простір, засквотив закинутий простір, тощо та потребує якісного обміну досвідом з колегами-практиками;
● шукає практичні кейси “місць впливу” (Impact Places) локального, національного та міжнародного масштабів;
чітко розуміє свої навчальні цілі для участі у Форумі;
● цінує співпрацю, базовану на цінностях.

Щоб взяти участь у форумі, потрібно заповнити реєстраційну форму за посиланням ????https://impactplaces.typeform.com/to/fpYxqv, а також перерахувати організаційний внесок в розмірі 200 грн. (у разі відмови від участі внесок не повертається). Учасниками/цями форуму стануть перші 40 осіб, які зареєструються на участь у форумі та вчасно сплатять організаційний внесок. Платіжне доручення на оплату внеску можна знайти тут ????https://goo.gl/QX4uCE. Будь ласка, вкажіть свої прізвище, ім’я та по батькові, щоб ми змогли ідентифікувати платіж.

▷▷▷ Про організаторів ▷▷▷ 

Програму форуму розробила та реалізує громадська організація Інша Освіта / Insha Osvita, яка створює, випробовує та поширює найкращі практики альтернативних форм освіти, передусім, неформальної, та працює над становленням культури холістичного навчання. Партнером форуму з німецького боку є спілка MitOst e.V., яка вже більше 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. Форум реалізується в рамках проекту «Діалог заради змін» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Логістичні рішення для форуму здійснюються агенцією освітніх івентів INSHI / ІНШІ.

Кураторками програмного наповнення форуму є Anna Khvyl та Alona Karavai. З усіх питань стосовно форуму прохання звертатися на мейл [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.