bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція «Правова допомога поруч!»
05.09.2018

1 вересня 2018 року на Одещині другу річницю свого відкриття відзначили 25 бюро правової допомоги - відокремлених офісів місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Про результати діяльності, здобутки, приклади вирішення правових проблем жителів віддалених населених пунктів, перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Одеській області розповідатимуть 06 вересня об 11.00 год. в приміщенні правового клубу «PRAVOKATOR» (вул. Велика Арнаутська, 61):

Світлана Клішина, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області; Наталя Мельник, директор Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Тетяна Кулішова, директор Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Сніжана Пейчева, начальник Білгород-Дністровського бюро правової допомоги.

До відома журналістів: Бюро правової допомоги – це точки доступу до безоплатної правової допомоги у найвіддаленіших сільських районах та містах. Вони були утворені замість ліквідованих територіальних управлінь юстиції та працюють як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Завдання бюро – захистити в першу чергу у правовий спосіб людей, які відносяться до найвразливіших категорій населення: малозабезпечені, пенсіонери, недієздатні особи, особи з обмеженими фізичними можливостями, ветерани війни, учасники АТО, переселенці, жертви насильства, діти та інші.

За 2 роки роботи до 25 бюро правової допомоги в Одеській області за безоплатною правовою допомогою звернулося 29 523 осіб. Клієнтів бюро непокоять питання отримання житлових субсидій на оплату комунальних послуг, різних видів соціальної допомоги, правильності нарахування пенсії, затримки виплати соціальних допомог, надання матеріальної допомоги та допомоги в лікуванні, вартість і якість надання комунальних послуг та інше. У сільській місцевості первинною проблемою є управління земельними паями. Захист прав та представництво інтересів у судах здійснюють партнери системи БПД – адвокати, а також штатні юристи бюро правової допомоги.

Правопросвітницька діяльність – одна з важливіших завдань бюро. У партнерстві з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями фахівці бюро інформують різні групи населення про свої права, проводять консультування, а також семінари, лекції з найгостріших правових питань сьогодення.

Кожен може скористатися послугами бюро. Правова допомога поруч!

Запрошуємо усіх зацікавлених представників ЗМІ!

 

Контакти

  • Контактна особа: Інеса Мхітарян
  • телефони: + 38 (048) 726 02 80
  • +38 (093) 875 85 88.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.