bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дні документального кіно про права людини відбудуться в Житомирі
30.10.2009

4-6 листопада 2009 року ВПЕРШЕ у Житомирі відбудеться VI Міжнародний мандрівний фестиваль Docudays Ua «Дні документального кіно про права людини».

Регіональний представник та організатор кінофестивалю у Житомирі – Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за сприяння Житомирського обласного центру кінематографії та підтримки Житомирської міської ради.

Мета кінофестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем “звичайної” людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.
Місце проведення кінофестивалю – кінотеатр «Україна» та кінотеатр ім. Івана Франка.

До програми мандрівного фестивалю 2009 увійшли фільми переможці 6-го міжнародного фестивалю «Docudays Ua» та фільми-переможці найвідоміших міжнародних кінофестивалів а також спеціальні покази «Право на правду», «Документальне кіно проти несправедливості» в рамках кампанії «Стоп – Насильству» та «Документальне кіно про права дитини».

Діапазон тем, розкритих документалістами, – від екстремальних історій про людей, які живуть в умовах війни, природних або інших катастроф – до проблем гендерної рівності, дискримінації, порушення прав дітей чи людей із обмеженими можливостями. Особливе місце посідають історії людей, які перемогли життєві обставини, обстояли свої права й досягли мети.

Спеціальна подія мандрівного фестивалю показ фільмів Студії медіа-проектів «Вартові демократії» «Право на правду». Глядачі зможуть ознайомитися з фільмами Ігоря Чайки «Свобода джинси»? Український контекст», «Соло для медіа», та «Журналістські розслідування в Україні: досвід, факти, безпека».

Учасники кінофестивалю – студенти вузів та учні загальноосвітніх навчальних закладів міста Житомира, вчителі, викладачі, артисти театру, працівники музеїв, представники ЗМІ. Загальна кількість глядачів фестивалю – 1 400 осіб.

Участь у кінофестивалі – безкоштовна. Вхід по запрошенням.
Програма кінофестивалю додається.

Партнери кінофестивалю – кінотеатр «Україна» та кінотеатр імені Івана Франка. Медіа-підтримка – сайти www.zhitomirnews.com та www.zhitomir.info.

В рамках проведення кінофестивалю 4 листопада відбудеться прес-конференція (прес-центр Житомирської міської ради). Початок о 10.00 год. Спеціальний гість прес-конференції – кінорежисер пан Ігор Чайка.

Контакти

  • Людмила Іванова
  • Координатор кінофестивалю в Житомирі
  • [email protected]
  • (067)985-59-84

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.