bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лекція & Кінопоказ «Заперечення»
24.05.2018

Раз на два тижня Київська школа прав людини та демократії Центру Громадянських Свобод організовує правозахисні кінопокази. Глядачі можуть познайомитися з правозахисниками, послухати виступи експертів відпочити та подивитися фільми, що підіймають гострі суспільні питання.

У фільмі описуються події навколо судової справи Ірвінг проти Ліпштадт, фільм частково заснований на матеріалах справи, частково на книзі Дебори Ліпштадт «Мій день в суді з людиною, що заперечує Голокост».

Історик, фахівець з нацистської Німеччини Девід Ірвінг подає в суд на письменницю Дебору Ліпштадт і її видавництво Penguin Books за наклеп. 

У своїй книзі Діпштадт назвала Ірвінга “заперечувачем Голокосту”. Оскільки в Великобританії тягар доказування у справах про наклеп лежить на обвинувачуваному, Ліпштадт і її команда адвокатів починають роботу зі збору свідчень того, що Ірвінг бреше. 

Члени єврейської спільноти вмовляють Ліпштадт вирішити справу без судового засідання, щоб не створювати Ирвингу рекламу. Але останній настільки впевнений у своїй правоті, що погоджується на суд за участю судді замість суду присяжних, де у нього було б більше місця для маніпуляцій.

Вступну лекцію проведе Oksana Romaniuk - директорка Інститут Масової Інформації (ІМІ)

Де: Басейна 9г, оф.25

Коли: 30 травня 2018 року, 18.30

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.

Кількість місць обмежена.

Контакти

  • Київська школа прав людини та демократії
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.