bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кращі практики використання ренти за користування надрами в ОТГ (Харківська область)
20.04.2018

В смт Чкаловське Харківської області відбудеться круглий стіл «Кращі практики використання ренти за користування надрами в ОТГ». Захід організується ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні». Дата проведення - 24 квітня 2018 року.

У березні та квітні 2018 року громади, на території яких ведеться видобуток вуглеводнів, отримали перші виплати ренти згідно з Законом України № 1793-VIII. У Чкаловській ОТГ вже планують, як витратити ці кошти враховуючи нагальні потреби місцевого населення. Учасники круглого столу обговорюватимуть, як зробити процес використання коштів ренти прозорим і демократичним.

У ході попередніх заходів проекту були проаналізовані побажання та пропозиції мешканців громади щодо розвитку інфраструктури та соціальної сфери. Цього разу експерти ГО «НОВА Енергія» презентують результати аналізу плану соціально-економічного розвитку Чкаловської ОТГ і нададуть рекомендації та пропозиції по внесенню додаткових операційних цілей та задач, що відповідатимуть очікуванням населення. З врахуванням змін та рекомендацій планується сформувати перелік проектів, на які доцільно спрямувати рентні кошти від нафтогазової галузі у 2018 році.

До участі у заході запрошуються представники громадськості, органів місцевого самоврядування, депутати селищної ради та ЗМІ Чкаловської ОТГ Харківської області.

Місце проведення: смт. Чкаловське, Харківська обл., вул. Свободи, 1

Початок заходу: 14:00.

Довідково. Метою проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» є запровадження дієвих демократичних практик публічного й ефективного управляння фінансовими потоками на місцях шляхом реалізації пілотних проектів з розробки стратегічних планів розвитку видобувних регіонів, враховуючи перспективні фінансові надходження до місцевих бюджетів у вигляді рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату. Проект реалізується ГО «НОВА Енергія» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Проект запроваджено на підтримку Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, основним завданням якої є забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і розкриття державних доходів від видобувного сектора.

Контакти

  • ГО «НОВА Енергія»
  • [email protected]
  • +380979257249
  • +38 095 00 84 991
  • http://nova-energiya.org https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.