bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Пирятині класних керівників навчили оволодівати методами первинної профілактики ВІЛ/СНІД
08.10.2009

7 жовтня 2009 року в Пирятині пройшов семінар – тренінг для класних керівників метою якого стало ознайомлення вчителів з методами первинної профілактики ВІЛ/СНІДу. У заході взяли участь близько 20 педагогів освітніх закладів міста, які в подальшому будуть здійснювати профілактичну роботу в учнівському середовищі. Семінар пройшов на базі інформаційно – ресурсного центру підтримки для молоді і був влаштований за активної участі Полтавської обласної молодіжної громадської організації “Твій Світ”.

“Вчителі як ніхто інші розуміють, що профілактичні заходи - це вимога часу, в який ми живемо. Ми і лише ми, дорослі відповідальні за майбутнє дітей і молоді. Утішно, що два найбільш важливих суспільних інститути Школа і Громадські організації, разом можуть виступити за формування у підростаючого покоління чітких життєвих принципів. Нашому суспільству, що втратило певний час у вихованні молоді, украй необхідне повернення до цього важливого завдання”. – підкреслив під час заходу голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації “Твій Світ” Олександр Чепур.

Україна посідає одне з найперших місць в Європі за темпами поширення негативних проявів серед учнівської молоді. Разом з тим рівень забезпечення українських шкіл підготовленими з питань здорового способу життя вчителями становить менше 50%, а питома вага шкіл забезпечених вчителями, що пройшли підготовку за цим напрямом в малих містах і сільській місцевості на третину нижча. Рівень забезпечення помітно залежить від типу навчального закладу. Наприклад, викладачі середніх спеціальних навчальних закладів, ПТУ, технікумів, мають ще нижчий рівень забезпечення. На один навчальний заклад це може становити 3 вчителя. У третині навчальних закладів зазначають, що методичні матеріали практично відсутні, найбільш критичне становище у сільських школах. Як правило школи забезпечені не повністю психологами і соціальними педагогами, а вчителі, на яких покладені функції виховання і інформування, профілактичні заходи проводять рідко або використовують застарілі методи і інформацію.

“Досить низький рівень забезпечення шкіл підготовленими з питань здорового способу життя вчителями та відсутність у більшості закладів відповідних методичних матеріалів, що спричиняє різке поширення негативних проявів у молодіжному середовищі.” – окреслює проблему працівник громадської організації Алєксєєнко Сергій.

В цілому подібні заходи для педагогів дозволять зосередити зусилля на розробці таких матеріалів, оснащенні ними навчальних закладів та підвищенні кваліфікації вчителів. Це має оптимізувати навчальний процес, покращити використання методичних ресурсів для цільової аудиторії та залучити до профілактики більшу кількість як вчителів так батьків і саму молодь.  

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація«Твій Світ».
  • [email protected]

Коментарі

Іван Кононенко   5408 днів тому   #  

Хм, цікаво, а роздавали вчителям презервативи?і які педагоги були?початкових класів чи випускних?

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Чепур   5408 днів тому   #  

Замість презервативів були методичні матеріали))) А присутні були класні керівники здебільше старших класів та заступники з виховної роботи. Презервативи чомусь медики більш просять і охотніше розбирають.

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5408 днів тому   #  

Я так і знав!а де профілактика?вчителі хоч орієнтуються коли школярі починають цікавитись по справжньому один одним?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5407 днів тому   #  

це точно :). між іншим, якісні презервативи у 4 рази дорожчі, за цигарки. і це в країні, яка за темпами поширення ВІЛ/СНІД на перших позиціях. а Durex часом не фінансує кампанії з профілактики цього феномену (віл/снід)?:))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5407 днів тому   #  

Презервативи? Добре, що вас не чує наш Отець Георгій...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5407 днів тому   #  

ху іс отець Георгій? між іншим, вчора з священниками спілкувався, такі прикольні хлопці. один організував переписку з жіночими колоніями. каже, що зараз обробляє до 300 листів у день. нема серед тут волонтерів попереписуватись трохи з жінками з тюрм, а то, каже, загинається вже від цих листів. може є контакти організацій та людей, які вже працюють у цій сфері?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.