bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

10 жовтня у Львові – перший в Україні ярмарок органічних продуктів
07.10.2009

У суботу, 10 жовтня, з 10.00 по 13.00 годину на площі Ринок у Львові відбудеться Перший всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. Такий ярмарок є дійсно першим на території нашої держави, проведення його аналогів в Україні ще не було.

Про це сьогодні, 5 жовтня, на прес-конференції у Львові повідомив голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

За його словами, для участі у цьому органічному ярмарку запрошені виробники органічної продукції не лише Львівської області, але й усієї України. Він каже, що запрошення отримали також і європейські виробники.

Організаторами даного ярмарку є Федерація органічного руху України у співпраці з Швейцарським дослідним інститутом органічного сільського господарства. «Досить активно підтримує нас у проведення ярмарку Львівська міська рада, Міністерство аграрної політики України та Державний Секретаріат Швейцарії з економічних питань», – каже голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Простим покупцям, учасникам ярмарку буде представлено овочі, фрукти, ягоди, крупи, повидло, мед сиропи. Усі вони є органічними речовинами.

На прохання журналістів пояснити простим людям, чим органічні продукти відрізняються від продуктів, які продаються на ринках, Євген Милованов сказав таке: «Органічні продукти – це ті, які вирощені при веденні сертифікованого органічного виробництва. Одразу виникає питання: що таке сертифіковане органічне виробництво: це продукти, у яких не використовувалися добрива, органічні засоби захисту рослин та продуктів. Категорично не допускається ГМО. Виробництво продуктів інспектується протягом усього виробництва».

Він каже, що «чим принципово відрізняється цибуля чи картопля на базарі від органічних продуктів?» – якщо будь-хто у себе на присадибній ділянці не використовував хімічних додатків, то такий продукт може вважатися органічним. Але щоб отримати відповідний сертифікат, потрібно пройти ряд перевірок та інспекцій, які проводять експертизи, і тільки після їх проведення видаються таке свідоцтво.

«Є сертифікуючи органи, які також перевіряються кредитуючи ми органами. Якщо ж усі вимоги європейського законодавства дотримали, не виявлено хімічних добавок, тоді до свідоцтва видають додаток про органічні продукти», – каже Милованов.

На ярмарку у Львові також виробниками буде представлено такі продукти, як просо, зерно пшениці, ячменю, борошно.

Джерело 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.