bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вшанування «Героїв Небесної сотні» у селі Святопетрівське
28.11.2017

В четвер 30 листопада вшановуватимуть сумну дату -  четверту річницю незаконного розгону силовиками спецпідрозділу «Беркут», мирного протесту свідомих українців, більшість з яких були студентами, шо має назву «Євромайдан». Згадаємо, як все починалося?

Починаючи з листопада 2013 року, події під час майдану активно розвивалися: народження «Євромайдану» - наступ беркутівців - справа снайперів - «Небесна Сотня»… Все це призвело до численних людських жертв, тоді першими, в знак протесту, на Майдан Незалежності вийшли близько двох тисяч людей, переважно це журналісти, громадські активісти та студенти. А вже в ніч 30 листопада, коли відбулася операція силовиків, постраждали більше ста осіб (за деякими даними їх набагато більше, деякі тіла невпізнані). Дійсно, тоді Майдан по-звірячому зачистили, сотні затриманих, сотні поранених, а скільки людських жертв, такого Незалежна Україна ще не бачила!..

 Ці люди - Герої Небесної Сотні – не звичайні, вони обрані, бо відстояли найдорожче, що дав Господь кожному – життя ціною свого життя. Серед них були прекрасні сім’янини, добрі господарі, які вже збудували свої садиби, народили дітей і понад усе любили Україну, за неї й вийшли на Майдан. Спомин про загиблих «Героїв Небесної Сотні» та їхній подвиг, всі ми маємо берегти, адже саме пам’ять об’єднує людей у боротьбі за перемогу й мир. В знак шани про загиблих героїв, названо деякі вулиці, площі, алеї, також  встановлено меморіальні комплекси і пам’ятники.

Тож з нагоди цієї сумної події в четвер 30 листопада о 17 годині, в музеї «Від Майдану до АТО», що знаходиться на другому поверсі спортивно-патріотичного комплексу «Доброволець» в селі Святопетрівське по вулиці Білогородська, 26, відбудеться поминальний захід - реквієм, в пам'ять про цих мужніх людей - Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя в ту страшну листопадову ніч 2013-го.

Нагадаймо, що цього року 24 серпня в День незалежності, в селі Святопетрівське, відбулося відкриття СПК - «Доброволець» та музею - «Від Майдану до АТО». Комплекс представляє собою чотириповерхову будівлю, де розміщено спортзали, спец кімнати для тренувань з бойового самбо, дзюдо, боксу, кікбоксингу, тенісу та інших змішаних єдиноборств, а для дітей та молоді, послуги центру - безкоштовні. Мистецький осередок в пам'ять Героїв Небесної Сотні -  музей «Від Майдану до АТО», що є першим і єдиним на Київщині, вміщує експозиції військової тематики, зокрема одяг та інші особисті речі загиблих. Музей вражає матеріалізацією подій в Україні, які вже стали частиною нашої історії, він  як вогонь, що не гасне, а зігріває пам'ять про загиблих та надихає на подвигм. Виставка має такий собі інформаційний посил, що охоплює всі сторони триваючої на Донбасі війни, а коли виходиш з нього після огляду, в душі лишаються і біль, і смуток, але водночас радість, що ми є українці!..

На захід запрошуються родини Героїв Небесної Сотні, зокрема Києва і області, військові та всі небайдужі місцеві жителі. Відбудеться вшанування, поминальний молебень, хвилина мовчання, екскурсія музеєм, тепле спілкування за чашкою запашного чаю зі смаколиками, а для дітей - цікаві пізнавальні майстер-класи. Як зазначають організатори: тоді, під час Євромайдану українці ще не усвідомлювали, який ворог нам протистоїть, перші постріли снайперів були пострілами агресора в душу всієї держави. А згадку про тих відважних людей - Героїв Небесної Сотні, які прагнули змін до добробуту в Україні, маємо берегти всі ми. Ці люди, Нові Герої в Новітній історії України і ми маємо пам'ятати про них!.. Нині ми пізнаємо нашу державу, владу та власний народ, і саме зараз народжується наше майбутнє!.. Слава Героям і низький доземний уклін!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.