bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кампанія громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування
10.09.2009

Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» розпочала кампанію громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування в межах проекту «Місцеве самоврядування під лупою громадськості».

Проект здійснюється за фінансової підтримки програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Основна мета проекту –підвищити прозорість, відкритість та публічність Донецьких органів місцевого самоврядування задля забезпечення впливу громади на їх діяльність.

У рамках проекту планується проаналізувати (зібрати) наявну інформацію відносно прозорості, відкритості й публічності органів місцевого самоврядування Донецька та розробити рекомендації щодо цього питання. Рекомендації будуть внесені на розгляд Донецького міськвиконкому/Донецької міської ради для подальшого впровадження.

Теоретично, розвиток місцевого самоврядування в нашій державі має значно приблизити владу до народу. Однак, як і раніше, до прийняття рішень допускаються тільки обрані. Представники влади та органів місцевого самоврядування «заплющують» очі на проблеми мешканців територіальних громад. Для успішного рішення проблем міста і його мешканців, члени громади повинні вміти налагодити діалог з владою з використанням прав, наданих діючим законодавством. Усі ми розуміємо, що розвиток демократії в нашій країні можливий тільки у тісній співпраці органів місцевого самоврядування з громадськістю задля вирішення проблем будь-якої складності в найкоротші терміни. Саме тому прозорість, відкритість та публічність органів місцевого самоврядування є тією базою, на основі якої зросте співпраця громадян та представників органів місцевого самоврядування, що допоможе в розбудові громадянського суспільства та підвищить спроможність громадськості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні.

ДОО ВГО «КВУ» вирішила дослідити думку експертного середовища задля збору інформації про:

  • проблеми, що виникали у взаємодії з органами місцевого самоврядування, і які мають стати об’єктами громадського контролю (навести приклади);
  • про порушення принципів прозорості, підзвітності та відкритості у діяльності органів місцевого самоврядування з якими безпосередньо стикалися громадські організації (навести приклади).

Просимо Вас віднайти можливість взяти участь в проекті «Місцеве самоврядування під лупою громадськості» та заповнити картки спостереження (додаються).

Заповнені картки спостереження та приклади з вищезазначених проблем прохання надіслати до 17 години 16 вересня (середа) на електрону адресу: [email protected] або факсом (062) 337 63 16. Контактна особа – Єрьоміна Оксана.

Контакти

  • Єрьоміна Оксана
  • Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • (062) 337 63 16

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.