bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Подіумна дискусія «Гендерні стратегії політичних партій: перспективи та виклики»
23.11.2016

Міжнародний центр перспективних досліджень запрошує до участі в подіумній дискусії «Гендерні стратегії політичних партій: перспективи та виклики». Подіумна дискусія відбудеться у рамках церемонії нагородження окремих політичних партій, народних депутатів, політиків та громадських активістів відзнакою «Рівність і Взаємоповага» за сприяння залученню жінок до політики.

Організатор: Міжнародний центр перспективних досліджень              

Дата: 25 листопада 2016 року, 15:00 – 17:00       

Місце:м.Київ, готель «Інтерконтиненталь»(вул. Велика Житомирська, 2-А)

Події останніх трьох років в Україні запустили глибинні соціально-політичні зміни в країні, що позитивно впливають на можливості реалізації жінок у політичній сфері.

Зокрема, початок трансформації політичної системи від олігархічного до демократичного типу відкриває нові соціальні ліфти для нових акторів у політичному житті, передусім жінок, та актуалізує питання ґендерної рівності у політичних партіях. Разом з тим, часткова переорієнтація маскулінного дискурсу у військову сферу відкриває нові можливості для жінок щодо реалізації у політичній сфері як більш безпечній.

Захід проводиться у рамках проекту Міжнародного центру перспективних досліджень «Модернізація України через гендерну рівність».

І хоча 30% гендерна квота не перетворилася на 30% представництво жінок у парламенті та місцевих радах, під час останніх парламентських та місцевих виборів політичним партіям і акторам стало зрозуміло, що гендерні питання вже не вдасться ігнорувати.

  • Які подальші кроки необхідно здійснити політичним партіям, народним депутатам та громадянському суспільству для подальшого збільшення залучення жінок до політики? Відповіді на ці питання будуть шукати учасники подіумної дискусії:
  • Які законодавчі зміни необхідно внести, щоб на наступних виборах 30% гендерна квота перетворилася на 30% представництво жінок у Верховній Раді та місцевих виборних органах?
  • Як залучити чоловіків до роботи та кампаній, спрямованих на збільшення залучення жінок до політики?
  • Чому принцип гендерної рівності не в повному обсязі дотримується в МФО «Рівні можливості»?
  • Як збільшити гендерну сенситивність Верховної Ради України та місцевих виборних органів?Які є успішні гендерні стратегії парламентських та непарламентських політичних партій?Як налагодити ефективну взаємодію між політичними партіями, депутатами та громадянським суспільством щодо збільшення участі жінок у політиці?

До участі запрошуються: голови та представники керівних органів політичних партій, народні депутати та депутатки України, члени та членкині Міжфракційного депутатського об'єднання сприяння ґендерній рівності «Рівні можливості, представники Громадської ради з гендерних питань, політичні експерти та експертки, політтехнологи, особи, відповідальні за партійне будівництво та розвиток партійних стратегій, експерти та експертки з гендерних питань, громадські активісти та активістки, іноземні дипломати, які працюють в Україні, медіа тощо.

Реєстрація учасників: для участі в експертній дискусії просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected], вказавши контактну інформацію.

Контакти

  • Міжнародний центр перспективних досліджень
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.