bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрита дискусія на тему: «Римський статут: аргументи «За» і «Проти» (Одеса)
23.09.2016

4 жовтня о 18.00, команда громадської організації «Офіс Регіонального Розвитку» запрошує всіх охочих долучитися до відкритої дискусії на тему: «Римський статут: аргументи «За» і «Проти».

Захід відбудеться не просто за участі активних юристів та громадських активістів, гостем заходу буде доктор Джеймс Холмс Армстед, який є професором стратегічного розвитку та міжнародного права військово-морського коледжу США, в минулому був відповідальним юридичним експертом ООН з підготовки Римського договору, згідно з яким, починаючи з 1 липня 2002 року розпочав свою роботу Міжнародний кримінальний суд (МКС). 

16 років тому Україна підписала Римський договір, але досі його не ратифікувала. До сьогодні, офіційною причиною відсутності політичної волі, є те, що Міжнародний кримінальний суд доповнює систему національної юрисдикції та може приймати до свого провадження справи не тільки за зверненням держави-учасниці, а й з власної ініціативи, що суперечить Конституції України, відповідно до якої створення особливих та надзвичайних судів не допускається. 

Після Революції Гідності, однією з умов ЄС у контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС, було зобов’язання України визнати юрисдикцію МКС, ратифікувавши Римський статут. Ця умова досі залишається невиконаною, що суттєво впливає на імідж України на міжнародній арені.
Чи наважиться український політикум ратифікувати міжнародну угоду? Чи будуть покарані за скоєні злочини найвищі посадовці часів Януковича? Чи будуть покарані злочинці, що розв’язали та чинять насилля на Сході України та в Криму? Чому Міжнародний кримінальний суд лякає український політикум? 

Запрошуємо усіх охочих обговорити ці та інші аспекти діяльності Міжнародного кримінального суду, а також перспективи ратифікації Україною Римського статуту.

Захід відбудеться за адресою: вул. Троїцька 49/51(Бібліотека ім. М. Грушевського), місто Одеса.

Мова заходу – англійська з перекладом на українську.

Усіх охочих до участі просимо реєструватися за посиланням:
https://goo.gl/forms/zNlkXlPj3M2b1MDK2

Контакти

  • ГО «Офіс Регіонального Розвитку»
  • Христина Зіменко
  • [email protected]
  • +380961436955

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.