bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль соціальних ініціатив та нової музики Plan B (Харків)
09.09.2016

23-25 вересня 2016 р. в Харкові відбудеться другий тур фестивалю Plan B. Громадська організація «Спiлкування без кордонiв» (Харків) і громадська організація «День Музики» (Харків) представляють новий, надзвичайно амбіційний та не менш оптимістичний проект PLAN B.

У короткотерміновій перспективі PLAN B — це фестиваль соціальних ініціатив та нової музики, перший тур якого відбувся 2-3 вересня у Слов’янську та Краматорську, а другий — відбудеться 23-25 вересня у Харкові. У довготривалій перспективі — це комунікаційна платформа, покликана об’єднати розрізнені соціальні ініціативи всієї України та особливо Східного регіону в єдину мережу.

Фестиваль PLAN B замислено як інтенсивний 72-годинний комунікаційний марафон, який складається з навчання, розваг та нетворкінгу. Денне спілкування в межах конференцій і майстер-класів триватиме вночі на концертних і танцювальних майданчиках. У фестивалі візьмуть участь найбільш яскраві представники різних соціальних ініціатив України, а також їх зарубіжні колеги та однодумці. Захисники навколишнього середовища і борці за права людини, лідери спільнот і рухів, художники-«партизани», будівники, організатори благодійних акцій і розробники корисних мобільних додатків — PLAN B покликаний об’єднати всіх цих надзвичайних людей, які працюють над тим, щоб витягти свою країну з кризи та підштовхнути її до подальшого розвитку.

На сьогодні, коли Україна повільно реабілітується та переживає розквіт волонтерського руху і громадських ініціатив, багато спільнот залишаються розрізненими. Люди, які роблять одні й ті ж речі на відстані сотні кілометрів, нічого один про одного не знають. Мета проекту PLAN B — створити комунікаційну платформу, зібрати на ній найвіртуозніших соціальних акробатів, найбільш самовідданих анонімних героїв, найактуальніших художників та артистів, щоб вони могли обмінюватися натхненням, інноваціями і практичними технологіями та створювати спільні міждисциплінарні проекти. Проект надасть можливість кожному відчути себе частиною великого та потужного руху, власниками спільного плану дій під кодовою назвою PLAN B.

Назва проекту каже сама за себе: що б не трапилося, не опускайте руки — з будь-якої ситуації завжди є вихід, завжди можна згенерувати екстрений альтернативний «план Б».

Саме креативні рішення та інновації, народжені в пошуках такого запасного «плану Б», будуть презентовані кращими з кращих у формі коротких динамічних презентацій у форматі TED та більш поглиблених воркшопів. Крім українських доповідачів, у конференції візьмуть участь представники понад десяти соціальних ініціатив зі всього світу та з різних сфер: IT, ігор, мистецтва, музики, захисту прав людини тощо. Спікери представлять свої проекти, поділяться лайфхаками, які забезпечили їм успіх, та іншими професійними прийомами.

Серед заявлених спікерів конференції:

  • Брайан Фонтейн (США), організатор найбільших флешмобів Improv Everywhere.
  • Торстен Сторно Вайдерман (Німеччина), DJ, иніціатор фестивалю інді-ігор A MAZE.
  • Девід Левін (США), активіст організації Row3d, яка використовує нанотехнології для допомоги спільнотам у зоні конфликтів.
  • Макдональд Леваніка (Зімбабве, Великобританія), політолог-дослідник, експерт з розвитку. Розповість про студентські рухи і кампанії під час кризи.
  • Ірмела Менза-Шрам (Німеччина), мирна антинацистська бабуся-активістка.
  • Марія Серветник (Німеччина), еколог, активістка організації Trial and Error. Розповість про креативний і сталий розвиток громади.
  • Ігор Зайдель (Росія-Німеччина-Україна), стріт-артист, художник-концептуаліст. Розповість про проект «Міфологема міста», культурний код і арт-активізм.
  • Настя Мельниченко (Україна), ініціатор резонансного онлайн-флешмобу #янебоюсясказати.
  • Таня Кисельчук (Україна),співзасновник проекту WiseCow.
  • Ёш (Україна), керівник «Феміністичної майстерні» у Львові.
  • Катя Бабкіна, письменниця, авторка книги «Шапочка і кит».
  • Дар’я Титаренко, графічний дизайнер, куратор, організатор дизайн-школи і трієнале екологічного плакату «4й Блок».

З денною та нічною програмами фестивалю ви можете ознайомитися тут https://www.facebook.com/events/1479481205412339/

Завдання нового проекту — не створити вузькоспеціалізовану закриту спільноту, а запустити своєрідну революцію в суспільній свідомості, запалити ентузіазмом широке коло осіб, які поки що не знайшли в собі достатньо мотивації для активних дій. Але, як і Ірвін Велш, організатори вважають, що «революція без танців узагалі не варта того, щоб ії проводити». Тому нічна частина фестивалю буде складатися з концертів і вечірок за участю цікавих різноформатних українських та зарубіжних артистів. Нічні заходи відбудуться в кількох різних локацій, розташованих по всьому місту (детальну інформацію можна буде знайти на офіційних ресурсах проекту).

Серед заявлених артистів: 5 VYMIR // Postman // Routine // Heartbeat Brass Band // Танок На Майданi Конго // Гражданин Топинамбур // Вагоновожатые //Mamanet,The Cancel Band) // dj Fari Bradley (UK/UAE) и др.

Фестиваль соціальних ініціатив і нової музики PLAN B реалізується командою, яка складається з представників недержавних організацій і громадських активістів, у рамках Української Ініціативи Підвищення Впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід на фестиваль —  вільний. Для участі у денній конференції потрібна тільки реєстрація. Соціальні активісти зі Східного регіону за результатами реєстрації отримують стипендію, що покриває проїзд, проживання і харчування. Більш ніж 70 стипендіатів з кількох десятків населених пунктів Східного регіону взяли участь у фестивалі у Слов’янську і Краматорську 2-3 вересня, та близько 200 стипендіатів приїдуть на конференцію до Харкова 23-25 вересня.

Сторінки у соціальних мережах:

Контакти

  • Фестиваль соціальних ініціатив та нової музики Plan B
  • https://www.facebook.com/plan2bfest

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.