bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми відзначать у Тернополі
27.07.2016

З нагоди відзначення 30 липня Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми з метою підвищення обізнаності усіх верств населення, особливо груп «ризику» щодо торгівлі дітьми, в Тернопільській області планується провести низку заходів.

У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів щодо перемоги над цим злом. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей. У 2013 році Генеральна Асамблея провела зустріч на високому рівні для оцінки ходу здійснення Глобального плану дій. Держави-члени також прийняли резолюцію, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права».

Для б’єднання зусиль ТМЖК “Відродження нації” та державних інституцій-суб’єктів НМВ у попередженні явища торгівлі людьми та виявлення постраждалих  у м. Тернополі відбудеться ряд заходів:

  • 28 липня - прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми.
  • 29 липня - акція в центральній частині міста щодо попередження торгівлі людьми та виявлення постраждалих з використанням силуетів арт-інсталяції ”Невидимі”. Під час акції будуть розповсюджені листівки, візитки з номером телефону “гарячої лінії” та текстом ознак торгівлі людьми для самоідентифікації; інтерактивна взаємодія “Стежина безпечної подорожі” та створення напису “Ні торгівлі людьми!” для привернення уваги громадян до проблеми.
  • 30 липня - акція “Спільними зусиллями проти торгівлі людьми” на авто- та залізничному вокзалах із розповсюдженням інформаційних матеріалів “Плануєте виїхати за кордон? Подбайте про свої права та безпеку!” та листівки для самоідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Ініціатором заходів є Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми за підтримки Міністерства соціальної політики, Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Аґенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Заходи відбуватимуться ОДНОЧАСНО в 16 областях України в місцях найбільшого зосередження людей.

До участі в заходах запрошені громадські діячі, волонтери, представники держструктур - суб’єктів НМВ, журналісти.

Контакти

  • ТМЖК “Відродження нації”
  • https://www.facebook.com/vidrodzhennya/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.