bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрита дискусія «Оновлення Центральної виборчої комісії: крок вперед, але куди?» (Київ)
05.07.2016

11 липня 2016 р. у приміщенні Українського кризового медіа центру (УКМЦ) відбудеться відкрита дискусія «Оновлення Центральної виборчої комісії: крок вперед, але куди?».

Час проведення заходу: з 13.00 до 14.30.

Строк повноважень 12 з 15 членів Центральної Виборчої Комісії (ЦВК) закінчився ще у червні 2014 року. З огляду на нестабільну політичну ситуацію та вибори у 2014-15 роках Верховна Рада (ВРУ) прийняла рішення, що незважаючи на строк мандату, повноваження членів ЦВК закінчуються на підставі конкретного рішення Парламенту.

Необхідність оновлення складу ЦВК є очевидним. У червні 2016 Президент запропонував парламенту 11 кандидатів; при цьому він врахував лише одну кандидатуру від опозиції. Чи буде дотримано баланс між представниками від правлячої коаліції та опозиції і чому важливий такий баланс? Як забезпечити відкритість процесу обрання членів ЦВК та гарантувати їх професійність та неупередженість? Які зміни до діючого законодавства є необхідними, щоб привести процедури обрання членів Комісії у відповідність з демократичними стандартами?

Ми будемо раді вітати Вас на дискусії і просимо зар‘єструватися тут  до 18:00 10 липня.

Контакти організаторів: Мар’яна Кузьо, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.