bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний молодіжний проект до 75 річниці трагедії Бабиного Яру
04.07.2016

Український інститут вивчення Голокосту запрошує до участі в міжнародному молодіжному проекті, що відбудеться 24-29 вересня  2016 р. в Києві у рамках масштабних заходів, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

Ми чекаємо на молодь:

  • яку хвилюють питання історії та культури, історичної пам’яті та місця молоді в сучасному світі;
  • яку цікавить українсько-єврейський діалог та міжнаціональний діалог взагалі;
  • тих, хто має бажання спілкуватись з відомими вченими, політиками, поетами, кіномитцями та молодими людьми з десятків країн світу.

Програма заходів, розроблених UJE (Ukrainian Jewish Encounter, Canada) на чолі з проф. П.-Р. Маґочій (Канада) та А. Каратніцьким (США) включає наступне:

Молодіжний проект для студентської молоді з України, а також США, Канади, Ізраїлю, Європи – передбачає «круглі столи», інтерактивні заняття, психологічні тренінги, дискусії, презентації, конкурс творчих робіт учнівської молоді та ін., та головне – активне спілкування.

Публічний симпозіум, в якому братимуть участь відомі історики, філософи, культурологи, кінорежисери і письменники.

Меморіальний проект, в якому будуть представлені архітектурні проекти.

Мистецькі та фотовиставки, кінопокази, музичні імпрези та багато іншого.

Серед учасників проекту – спікерів, модераторів дискусій і «круглих столів», артистів – відомі науковці, громадські діячі, літератори, музиканти, художники, зокрема: поет Сергій Жадан (Україна), журналіст Андрій Куликов (Україна), інші літератори та журналісти; оперний співак Павло Гунька (Велика Британія); кінорежисер Сергій Буковський (Україна), кінорежисер Борис Мафцир (Ізраїль); проф. Мирослав Маринович (правозахисник, колишній засновник «Української Гельсінгської Спілки», філософ, проректор Українського католицького університету, Україна);

Історики: проф. Карел Беркхофф (Амстердамський університет, Нідерланди), д-р Арон Вайс (Єрусалим, Ізраїль), д-р Володимир В’ятрович (директор Українського інституту національної пам’яті, Україна), проф. Владислав Гриневич (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень, Україна), проф. Ярослав Грицак (Український католицький університет, Україна), проф. Венді Лауер (університет Людвига Максиміліана, Німеччина), проф. Пол-Роберт Маґочій (Університет Торонто, Канада), проф. Вольф Москович (Єрусалимський університет, Ізраїль), проф. Норман Наймарк (Стенфордський університет, США), проф. Шимон Редліх (Ізраїль), проф. Тімоті Снайдер (Єльський університет, США), д-р Ігор Щупак (директор Інституту «Ткума») та багато інших.

Партнери UJE у цьому проекті – Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури України, Інститут історії України НАНУ, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Федерація єврейських общин України і проект «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності» та ін.

Учаснику молодіжного проекту буде повністю оплачено проїзд до Києва та зворотній шлях, проживання в готелі та харчування, забезпечено участь у заходах.

Робочі мови проекту – українська, англійська, російська.

УВАГА! Бажаючі взяти участь у молодіжному проекті мають написати Мотиваційний лист з коротким описанням очікувань від своєї участі в проекті, а також стисло поінформувати про своє місце роботи / навчання та громадську активність, надати біографічні відомості. У листі треба зробити помітку «Київ» для мешканців столиці.

Листи просимо направляти на адресу: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.