bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Бахмут, Костянтинівку та Краматорськ їде форум-театр
23.06.2016

26-28 червня 2016 р. інтерактивну форум-виставу про волонтерів, примирення та побудову сильних спільнот покажуть в Бахмуті, Костянтинівці та Краматорську. Вхід усюди вільний.

Сценарій вистави створили жителі Маріуполя та Донецької області на майстерні з “театру пригноблених” у червні 2016 року. Самі сценаристи виступають і в ролі акторів.

І внутрішньо переміщених осіб, і тих, хто давно живе на одному місці у виставі об’єднала тема громадської активності: як нам бути зі своїм активізмом, як налагоджувати комунікацію з іншими волонтерами”, - відмітила “джокер” майстерні та вистави Оксана Потапова.

Відгуки глядачів форум-вистав, що були створені ГО “Театр для діалогу”:

Мені дуже сподобалося. Дуже потрібна річ. Тому що пропрацьовуються різні ситуації, і людина їх осмислює та бачить різні шляхи вирішення”, - Світлана з Дніпропетровська.

У мене приголомшливі враження після вистави. Я вирішила дуже багато проблем, які були в мене всередині. Зараз я на них подивилася зі сторони та знайшла виходи”, - глядачка форум-вистави в Харкові Наталя.

Форум-театр вчить не тільки говорити і слухати, але ще й діяти. Популізм, який у нас живе в тому, що ми тільки кажемо-кажемо-кажемо, зникає, коли ви пропонуєте не тільки проговорити, а й показати. Через дію ми бачимо, що в нас стається із тих слів, які ми говоримо, а що не приносить користі”, - учасниця фестивалю форум-театру, представниця громадської організації “Крим-СОС” Міла.

Бахмут: 26 червня, 16:00, Народний дім на "Алеї троянд".

Костянтинівка: 27 червня, 15:00, кінотеатр “Супутник”.

Краматорськ: 28 червня, 16:00, простір“Вільна хата” за адресою проспект Миру, 9.

Захід проводять київська громадська організація “Театр для діалогу” у співпраці з маріупольським арт-проектом “ЧайкОсьотр” Сергія Дороговцева та Миколи Шевченко в рамках проекту “Сприяння миру через діалог мовою театру” в рамках проекту Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Партнери на місцях: вільний простір “Майстерня” і ГО “Чарівні руни” в Бахмуті, вільний простір “Вільна хата” в Краматорську.

Форум-театр — це вид діалогового мистецтва, де питання ставлять актори, але вирішення ми шукаємо разом з глядачами. Кожен глядач має змогу змінити хід подій не лише через слова, а й через дію”, - повідомляють організатори заходу. 

Контакти

  • Сергій
  • 063 169 58 22

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.