bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом» (Київ)
14.06.2016

Фестиваль сучасного театру імпровізації, партисипативного театру, який покликаний розвивати культуру діалогу, взамоповаги, емпатії, співучасті, прийняття інакшого.

Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом» - некомерційний соціально-культурний проект Київського плейбек-театру «Отраженіє», який стартував у 2015 році. В 2016 Фестиваль буде проходити 28-30 жовтня в м. Києві. 

У чому ідея?

Ідея Фестивалю в тому, щоб зібрати представників різних громад та сформувати на Фестивалі простір міні-суспільства з культурою діалогу, емпатії, співпраці за допомогою творчості, театральних методик плейбек-театру, а також форум-театру та документального театру. Ми будемо досліджувати різні теми і питання: як використовувати наші відмінності як ресурс? що означає для мене громада? що об'єднує людей? Ми будемо вчитися слухати і чути один одного, шукати взаємозв'язок між особистими історіями та соціальним контекстом.

Отож, велика мета Фестивалю: розвиток культури діалогу, співтворчості, співучасті, емпатії, прийняття інакшого за допомогою сучасних театральних методик, зокрема - плейбек-театру.

Хто учасники?

Ми запрошуємо на Фестиваль багатьох людей, в тому числі представників різних соціальних груп, у яких не завжди є можливість бути почутими, які так чи інакше відчувають на собі дискримінацію, пригноблення або представляють меншість. Так само ми запрошуємо підлітків з сім'ями, для них будуть окремі заняття з театру. Завдання - зробити Фестиваль максимально різноманітним.

Ми очікуємо 150-200 учасників Фестивалю не тільки з Києва, а й інших міст України і навіть країн.

Хто Майстри Фестивалю?

На Фестиваль запрошуються Майстри з України та інших країн. Всі вони - професіонали своєї справи, практики плейбек-театру, форум-театру та документального театру. Вони будуть на Фестивалі постійно всі три дні, таким чином посилюючи почуття співучасті, причетності, єдності всіх учасників процесу.

Чому це проект важливий для суспільства?

Перебуваючи в постійному полі війни і нестабільності, наше суспільство перебуває у напрузі, стресі, агресії, важко сприймається інакомислення, знижується ріень критичного мислення більше, ніж колись. Плейбек-театр та інші форми інтерактивного партисипативного театру є чудовими інструментами для реалізації потреби суспільства в діалозі і примиренні.

Чому саме театр?

Театр звертається до почуттів та емоцій, проникаючи глибше, ніж інформація для лівої півкулі мозку. Театр дозволяє побачити невимовне, використовуючи для цього рух, голос, реквізит. Такі форми театру, як плейбек, форум, документальний - не просто роблять театр, вони показують життя людей таким, яким воно є, яким сприймає його кожен з нас.

Працюючи з особистими історіями, театр створює цінність кожної людини, гуманізує наше спілкування один з одним, знаходить зв'язок між особистим і суспільним, взаємопов’язує людей між собою, людину з суспільством. Усвідомлюючи через театр своє життя, себе, у людини з'являється можливість вносити в нього якісні зміни при необхідності. Таким чином, театр вчить ставити запитання, брати на себе відповідальність та діяти.

Участь у Фестивалі передбачає придбання квитка. Кошти йдуть на організаційні витрати.

Наразі ми шукаємо партнерську підтримку, запрошуємо до співпраці НГО, фонди, волонтерів, бізнес-структури, державні організації, приватних осіб.

Докладніше про Фестиваль:

https://www.facebook.com/artplaybackfest
http://www.art-playback.in.ua

Питання про Фестиваль: (093) 047 71 19, Наталія

Придбати квитки: (067) 463 35 07, Аліна 

Контакти

  • Київський плейбек-театр «Отраженіє»
  • (093) 047 71 19 - Наталія
  • Придбати квитки: (067) 463 35 07
  • Аліна
  • https://www.facebook.com/artplaybackfest
  •  http://www.art-playback.in.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.