bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Започаткування щорічного дійства «Дні Малевича» у Києві
06.06.2016

У четвер, 9 червня, о 10:00, в Українському кризовому медіа-центрі (Український Дім на Європейській площі, вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-брифінг із нагоди започаткування щорічного дійства «Дні Малевича» у Києві.

Спікери:

Мирослав Попович –академік НАН України, доктор філософських наук;

Дмитро Горбачов – український мистецтвознавець, міжнародний експерт мистецьких творів, професор; 

Наталія Попович – співзасновник Українського кризового медіа- центру;

Олександр Саврук – декан Києво-Могилянської Бізнес-школи;

Наталія Заболотна – генеральний директор державного підприємства «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал»;

Олексій Резніков – заступник міського голови Києва, секретар Київської міської ради.

2015 рік був проголошений роком Малевича, але визнаний у світі геній Малевича є й досі маловідомим на Батьківщині – в Україні. Як художник Малевич сформувався саме в Україні, а його новаторські ідеї та думки змінили хід світового мистецтва.

Аби повернути видатного митця у ментальний простір Києва, де він народився і викладав, аби відкрити його українцям, з 9 по 11 червня мистецькі та освітні інституції організують «Дні Малевича» у Києві. Протягом цих днів планується проведення подій різного характеру – дискусії, публічні лекції, арт-експозиції, перформанси, кінопокази, театральні вистави, концертні дійства, а також інші заходи, присвячені творчій думці Казимира Малевича і її впливу на формування українського місця у світовій історії мистецтва.

До проведення «Днів Малевича» у Києві доєдналися «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», Києво-Могилянська Бізнес-школа, Національний Університет «Києво-Могилянська академія», Київська міська державна адміністрація, FEDORIV Hub, BBDO Ukraine, Національний центр Олександра Довженка, «Интересный Киев», Український кризовий медіа-центр, Проект «Їздець» Star Light Media, Дитячі географії, IZONE, Школа візуальних комунікацій, Видавництво «Дух і Літера» та «Родовід». Осторонь не лишились наукова та творча інтеліґенція, а також міська влада.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Павла Білодіда, [email protected], +38 0975112087.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.