bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальні мережі - інструмент екологічних кампаній адвокасі?
14.07.2009

12 липня Східноукраїнський центр громадських ініціатив розпочав інтернет-кампанію за збереження лісопаркової зони в районі Гострої Могили. На сайтах популярних соціальних інтернет-мереж «ВКонтакте», «Фейсбук» та «Одноклассники» були створені групи під назвою «Защитим лес в районе «Острой Могилы».

Ці групи об’єднують людей незгодних із наміром Луганської міськради знищити лісопарк (160 га) в районі меморіального комплексу, перетворивши його на місце для супер-маркетів та розважальних центрів. За два неповні дні кількість учасників груп перевищила понад сто осіб та постійно зростає. До груп приєднуються як теперішні луганчани, так і мешканці інших міст і навіть країн. «Ми розпочали кампанію в інтернет-просторі для того, аби міський голова Сергій Кравченко, депутати міської ради та чиновники виконкому, навіть сидячи у своїх кабінетах, могли бачити обличчя людей незгодних із їх протизаконними рішеннями.

Своєю акцією ми нагадуємо меру та депутатам про їх обов’язок дбати про інтереси звичайних луганчан, а не лише бізнес-структур, в угоду яких вони хочуть знищити ліс», - коментує початок акції член Ради Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко. «Ми закликаємо всіх небайдужих до долі української природи, до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних приєднуватися до груп, а також запрошувати до них своїх друзів і знайомих». Групи в Інтернеті:  «ВКонтакте»«Однокласники»«Facebook».

Нагадаємо, що Луганська міська рада, грубо порушуючи свої повноваження, вже видала щонайменше два дозволи на розробку проектів землевідведень для подальшого будівництва на 9 га лісопарку в районі Гострої Могили гіпермаркету та торгівельно-розважального центру. У 500-тисячному Луганську є лише 4 парки та 20 скверів. Через неконтрольовану забудову кількість багаторічних дерев у місті постійно скорочується. При цьому на одного жителя міста припадає лише 5,4 кв.м зелених насаджень при нормі 14 кв.м.

Наміри Луганської міської ради щодо знищення та забудови лісового масиву не відповідають інтересам жителів міста та області, є протизаконними та безвідповідальними. Приєднуючись до інтернет-групи ви висловлюєте своє прагнення зберегти Луганськ зеленим містом із здоровою екологією.

Більш детально про ситуацію, що склалася з лісопарком в районі «Гострої Могили», ви можете дізнатися на нашому сайті 

Контакти

Коментарі

Антон Крилець   5482 дні тому   #  

Те що люди приєдналися у соцмережі, ще не значить, що вони вийдуть на вулицю і ляжуть під ескаватори. А щоб у кабінетах сиділося не так зручно, треба йти до міськради і мітінгувати, запрошуючі медіа, ну і звісно, одночасно можна "атакувати з кіберпростора", освічуючи свої мітінги у соцмережах.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.