bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпропетровську переселенці та місцеві зіграють спільну виставу
17.05.2016

22 травня в Дніпропетровську відбудеться прем’єра форум-вистави про побудову миру та сильних громад, а вже 27-29 травня вистава відправляється у тур Дніпропетровщиною.

Форум-постановку на семінарі з “театру пригноблених” 20-22 травня створять жителі  Дніпропетровська та Дніпропетровської області, включаючи і переселенців. У виставі мова йтиме про ті проблеми місцевої спільноти, які учасники семінару визначать як актуальні. Самі сценаристи стануть і акторами вистави.

Форум-театр - це вид діалогового мистецтва, де запитання ставлять актори, але рішення ми шукаємо разом з глядачами. У кожного глядача є можливість змінити хід подій не тільки через слова, але й через дію”, - підкреслює “джокер” (ведучий) вистави Богдан Дєдушкін.

Подію організовує київський “Театр для діалогу” у співпраці з  ГО “Громадська Палата України” у Дніпропетровській області в рамках проекту “Сприяння миру через діалог мовою театру”. “Джокерами”, тобто своєрідними ведучими події в жанрі “театру пригноблених”, стануть дніпропетровчанка Наталя Жебрик та член “Театру для діалогу” з Києва Богдан Дєдушкін.

Показ у Дніпропетровську відбудеться 22 травня о 15:00 у простірі NUMO Work за адресою проспект Дмитра Яворницького (колишній Карла Маркса) 17. Вхід вільний.

Як будувати діалог та довіру для розвитку сильних громад у вашому місті? Як вирішувати конфлікти та непорозуміння мирним шляхом? Як зменшити внутрішнє та зовнішнє напруження навіть у такі складнді часи, як наші? Наш досвід показує: відповіді на ці запитання існують, і їх багато. Запрошуємо всіх до діалогу мовою театру”, - підкреслюють організатори.


Після прем’єри в обласному центрі вистава відправиться на гастролі Дніпропетровською областю і 27-29 травня буде показана в Павлограді, Дніпродзержинську та Кривому Розі.

Проект в рамках діяльності Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках проекту “Сприяння миру через діалог мовою театру” “Театр для діалогу” проводить низку подій у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Донецькій областях. Групи, в яких працюють разом місцеві та переселенці, створюють спільно форум-вистави, кожну з яких показують по чотири рази - як в обласному центрі, так і в невеликих населених пунктах.

 Фото з попередніх подій “Театру для діалогу”:

Репетиція форум-вистави в Запоріжжі

Репетиція форум-вистави в Запоріжжі

на фестивалі з "театру пригноблених" в Київській області

Глядачка висловлюється під час форум-частини дійства

Глядачі беруть участь у форумі

Контакти

  • ГО “Театр для діалогу”
  • Юлія Копнінська-Петриченко, місцева партнерка проекту
  • 0975736337

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.