bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: ядерний стрес, східна культура, казка про вишиванку, VEGAN BOOM, Kyiv Comic Con
13.05.2016

ГУРТ пропонує до вашої уваги найцікавіші події 14-15 травня 2016 року у Києві. Цими вихідними ви поглянете зсередени на атомну енергетику та безпечні альтернативи, відчуєте тонкощі східної культури,  підготуєтеся до Дня вишиванки у казковій атмосфері, відкриєте у собі етнопсихологічні ознаки української нації та проведете європейський вікенд у Київській фортеці. Цікавих вам вихідних!

14 травня 2016 року – Фестиваль ядерного стресу «Реакція». Разом зі знавцями справи та натхненними митцями створено  простір, у якому складна тематика перетвориться на цікаву, творчу та зрозумілу кожному та кожній. У рамках фестивалю буде кілька інтерактивних зон, кожна з яких – погляд зсередини на атомну енергетику та безпечні альтернативи. «Зона відчуження» присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії. Фото та відео, інсталяції відтворять частину атмосфери. Місце проведення – АртПричал. Вхід вільний.

Читати більше…

14 травня 2016 року – Фестиваль східної культури EAST FEST Київ. У програмі фестивалю відвідувачів чекають цікаві бесіди з шейхами, ярмарок, можна зможете спробувати багато смачної їжі, справжній арабський кави, придбати сувеніри, різні прикраси та багато іншої продукції. Так само можна приміряти на себе хіджаб (традиційний одяг), прикрасити руки хною, а представників чоловічої статі чекає майстер-клас з догляду за бородою. На фестивалі також буде присутній експозиції присвячені релігії та культурі. Для дітей так само передбачені розваги. Фестиваль відбудеться вас за адресою: м Київ, вул. Дегтярівська 25-а. Вхід вільний.

Читати більше…

14 травня 2016 року – Дитячий день «Казка про вишиванку». Невдовзі, 19 травня, Україна відзначатиме День вишиванки. Національний музей історії України у форматі казки-історії розповість дітям про те, що таке вишивана сорочка і як наші предки створили цей традиційний одяг від етапу вирощування льону, прядіння і ткання до самої вишивки. Діти дізнаються про символи вишивки та як вона різниться в кожному регіоні, пограють в ігри «Барвиста Україна», «Одягни до свята», використовуючи наочність у вигляді костюмів на манекенах у залі «Традиційне мистецтво українців» та інші традиційні українські дитячі ігри, приміряють розкішний український вінок (дівчатка) та букет (хлопці) та власноруч змоделюють орнамент для листівки. Захід відбудеться за адресою:Київ, вул.Володимирська, 2 (НМІУ) о 12.00. Вартість програми - 100 грн.

Читати більше…

14 травня 2016 року - Лекція Галини Бєлікової «Богородиця з похвалою». До Національного художнього музею України зі Львова надійшов коштовний дар – ікона 16 ст. «Богоматір з Дитям і похвалою». З нагоди презентації ікони «Богоматір з Дитям і похвалою» о 16:00 відбудеться спеціальна лекція «Богородиця з похвалою», яку прочитає заввідділом стародавнього мистецтва у НХМУ Галина Бєлікова.
Вартість – 10-30 грн.

Читати більше…

14 травня 2016 року – Лекція « Ментальність, як інтегральна етнопсихологічна ознака нації». Лекція студії «Етнопсихологія — усвідом себе українцем!» відбудеться о 12.00 в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара».  Серед питань, які розглядатимуться на лекції: поняття ментальність, структура ментальності, ментальний інструментарій, менталітет, зовнішні та внутрішні чинники розвитку ментальності та менталітету в процесі онтогенезу тощо.
Вхід – вільний, вітаються благодійні внески

Читати більше…

14 травня 2016 року - Літературний вечір «Хрущі»: прозові читання літугруповання «Свідки слова». О 19:00 у львівській ресторації «Lemberg» відбудуться прозові читання літугруповання «Свідки слова». Один літературний вечір та чотири книги молодих українських прозаїків. Стилістика одного роману та трьох збірок – різні, від антиутопії до гіперреалізму, від ідеалізму до абсурдизму. Приходьте на «таємну» прозову вечерю!

Читати більше…

14-15 травня 2016 року - Фестиваль KYIV VEGAN BOOM у київській галереї мистецтв «Лавра». На фестивалі KYIV VEGAN BOOM буде підняте питання усвідомленого і повноцінного харчування. Фестиваль запропонує як реальні зразки смачної та здорової їжї (у вигляді точок продажу різноманітних веганських страв), так і освітні програми авторитетних спікерів.  Учасники фестивалю представлять свої товари або послуги, які були створені не завдаваючи шкоди жодному з живих мешканців нашої планети.

Читати більше…

14-15 травня 2016 року - Перший Європейський Вікенд у Київський фортеці. Фортеця, яка багато років є музеєм та пам’яткою архітектури, знову виконає своє призначення 14-15 травня та прихистить у своїх стінах усіх бажаючих поринути в атмосферу сімейного свята. Благодійні ярмарки, майстер-класи, фото-виставка, аукціон картин, лицарський турнір, аніматори, виступи дитячих колективів, театр під відкритим небом, смачна їжа і напої та чудова атмосфера свята із благородною метою – допомогти. Адже усі учасники передадуть частину коштів на допомогу дітям прифронтової зони, а гості зможуть поєднати приємне із корисним та потрібним.

Читати більше…

14-15 травня 2016 року - Kyiv Comic Con - 2016. Другий фестиваль популярної культури Київ Комік Кон відбудеться в Українському Домі, за адресою Хрещатик 2. Програма традиційно складатиметься з різних блоків: Комікси, Відеоігри, Кіно, Література, Косплей та Рольові ігри, Настолки, IT, Аніме і Манга і окрема Дитяча Програма.

Читати більше…

15 травня 2016 року - Філософія на «Днях науки-2016». Філософія вперше буде представлена в рамках «Дні науки».  Суспільні проблеми потребують нагального фахового аналізу і розв'язання - і філософія тут критично необхідна. Тому буде обговорено  українську філософію та філософські підходи до сучасної ситуації в Україні. Захід відбудеться за адресою вул. Трьохсвятительська вулиця, 4, ауд. 318,  Інститут філософії імені Г.С. Сковороди НАНУ. Час проведення – 11.00.

Читати більше… 

15 травня 2016 року - Показ фільму «Вічне сяйво чистого розуму» у кінотеатрі «Кінопанорама» о 16.00 у рамках кіноклубу. Кіноклуб БЛОУ АП, спільний проект кінотеатру Кінопанорама та Міжнародної організації «CinemaHall» , є водночас творчою лабораторією та психологічним тренінгом. Вхід 50 грн.

Читати  більше…

Підготувала Катерина Бова

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.