bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Східноукраїнський центр громадських ініціатив знайде та підтримає кращі журналістські розслідування
10.07.2009

Проект спрямований на покращення результативності журналістських розслідувань в області. Актуальність проекту обумовлена тим, що при постійно зростаючій кількості журналістських розслідувань в обласних, міських та районних ЗМІ на більшість журналістських розслідувань відсутня реакція правоохоронних органів, прокуратури або уповноважених органів державної влади. Правоохоронці не реагують на журналістські публікації, незважаючи навіть на те, що їх зобов’язує до цього п.4 ст.94 Кримінально-процесуального кодексу України («Підставою для відкриття кримінальної справи є повідомлення у пресі»). Метою проекту є підтримка та стимулювання проведення результативних журналістських розслідувань на Луганщині шляхом надання юридичної, методичної та інформаційної допомоги журналістам та привернення суспільної уваги до широкого кола питань результативності журналістських розслідувань.

У рамках проекту буде:

  • проведено моніторинг результативності журналістських розслідувань на теренах Луганщини;
  • проведено кампанію оприлюднення та громадського обговорення результатів моніторингу;
  • надано юридичну, освітню та методичну підтримку журналістам, які вже працюють у сфері журналістських розслідувань та молодим журналістам, які мають бажання ними займатися.

Правову допомогу журналістам надаватимуть юристи СЦГІ, а також зовнішні експерти, зокрема викладач Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, відомий луганський журналіст Олег Перетяка та викладач Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка Микола Мазур.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив очікує, що реалізація проекту зумовить:

  • позитивні зміни у реакції правоохоронних органів на факти корупції, викладені у журналістських розслідуваннях;
  • посилить вплив провідних журналістських досліджень, проведених у Луганській області;
  • підвищить рівень професійності журналістських розслідувань, їх дієвості щодо викриття корупційних схем.

Проект здійснюється за підтримки МФ «Відродження». За детальною інформацією про перебіг проекту та його результати звертайтеся до Східноукраїнського центру громадських ініціатив за тел. 8(0642) 49-13-74 або e-mail: [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.