bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний волонтерський табір “Малі сліди великої історії”
09.07.2009

14 липня  2009 року у с. Верешин (Польща) розпочнеться міжнародний волонтерський табір “Малі сліди великої історії”.

Неподалік польсько-українського кордону молодь з України, Польщі та Німеччини досліджуватиме сторінки спільної історії збираючи спогади від місцевих мешканців. Крім того, волонтери планують впорядкувати занедбаний цвинтар неподілак села. Табір організовує Волинська Округа Пласту у співпраці з Люблінською Округою ZHR (скаутської організації з Польщі) за сприяння Луцької міської ради.

Проект є продовженням минулорічного табору “Пам'ять без кордонів”, учасники якого впорядковували правосланий цвинтар у Холмі. Цього ж року програма табору охоплюватиме також практичні заняття з навиків збирання “живої історії” та різних ділянок журналістики. Ще одним з основних завдань табору є ближче знайомство молоді з різних країн. Тому на учасників чекають вечори різних культур, а також знайомство з Любліном, Замостем, Холмом та найцікавішими пам’ятками польсько-українського прикордоння. В Холмі учасники проведуть два дні, щоб ще раз попрацювати на цвинтарі і тим самим привернути більшу увагу ЗМІ та місцевої влади до збереження спільних історичних пам'яток.

На підставі зібраних протягом табору матеріалів волонтери підготують радіо-репортажі, статті та публікації українською, польською та англійською мовами, а також організують в Луцьку та Любліні виставки фотографій присвячених табору.

Проект “Малі сліди великої історії” отримав дотацію в рамах програми “Меморія. Волонтаріат для європейської культурної спадщини”, яка реалізується Фондом „Пам'ять, відповідальність, майбутнє” та Фондом Баторія.

Метою програми є заохочення молодих людей із Центральної та Східної Європи до здійснення спільних заходів для збереження європейської культурної спадщини.

Програма табору в додатку.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.