bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Миколаївські волонтери організовують дозвілля для дітей
02.07.2009

У червні проведено 12 заходів. Найцікавіший, насичений тиждень відбувся напередодні Дня молоді, що було символічне, оскільки основні виконавці програми є представниками активної миколаївської молоді.

Учасникам дитячої Програми був запропонований формат мультифестиваля. З 22 по 27 червня щодня відбувалася певна подія: від конкурсу малюнка на асфальті «Моя мрія» до командної розвиваючої гри «Лісова пригода». За підсумками всіх етапів змагань організатори вручили дітям символічні подарунки. У заходах взяло участь понад 30 дітей.

Більшість дітей вперше прийняли участь в заняттях по арт-терапії. Даний напрямок в Україні нестримно розвивається. Арт-терапія – один з найм’якших і в той же час глибоких методів в арсеналі психологів і психотерапевтів. Як вважає фахівець з арт-терапії Миколаївського обласного благодійного фонду «Сприяння дітям» Світлана Нікора, малюючи, займаючись ліпленням або описуючи в літературній формі свою проблему, або настрій ви неначе отримуєте закодоване послання від самих себе, з власної підсвідомості. Займаючись з дітьми по даній методиці, відбувається корекція дитячої особи і окремих психічних функцій, покращується психічне здоров’я, знижується рівень агресивності, усуваються фобії, налагоджуються емоційні контакти в сім’ї.

Аналізуючи стан реалізації Програми, можна відзначити певні тенденції щодо до дуже потрібної організації дитячого дозвілля в дні літніх шкільних канікул. Якщо на початку канікул в кожній школі працює спеціалізований табір, то в період з липня по серпень діти надані самі собі, оскільки сьогодні не кожні батьки можуть забезпечити свого дитяти путівками в оздоровчі табори. Як відзначають представники Центру соціальних програм РУСАЛу, саме зараз у більшості громадських організацій, які працюють з дітьми є хороша можливість бути найбільш корисними й ефективними для своїх цільових груп.

Миколаївський міський клуб волонтерів в рамках своєї Програми, підтриманої Фондом розвитку міста Миколаєва в рамках конкурсу малих грантів «Твоя ініціатива», за участю Центру соціальних програм РУСАЛу і підтримці адміністрації Корабельного району, запрошує всіх дітей віком від 8 до 12 років. що проживають в Корабельному районі, брати участь в цікавих заходах з липня по серпень 2009 року.
 

Чекаємо Вас кожен вівторок та четвер о 10-00 год. в Міжрайонному ресурсному центрі при бібліотеці №18 (адреса: м. Миколаїв, Корабельний район, пр. Корабелів, 12).

Прес-центр Миколаївського міського клубу волонтерів

Контакти

  • Анна Єрьоменко
  • Прес-центр Миколаївського міського клубу волонтерів
  • [email protected]
  • 8 (099) 2601399
  • 8 (067) 4931449

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.