bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: різдвяні вечорниці, старовинні сукні, український авангард та арт-фільми
08.01.2016

Пропонуємо до Вашої уваги події, що відбуватимуться у Різдвяному Києві 9-10 січня 2016 року. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні за те, що розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Веселих свят та гарних вихідних!

9 січня 2016 року – Лекція «Український авангард: Революція світогляду: від кубізму до супрематизму» у межах лекторію «Мистецтво 20 століття». Нерозривне переплетення мистецтва і політики, культури та ідеології зробили 20 століття однією із найбільш драматичних і водночас найбільш яскравих епох в історії українського мистецтва. Цієї суботи слухачі лекції зможуть поринути у нестримний рух експериментів українських художників-авангардистів.

Читати більше… 

9 січня 2016 року – Різдвяні вечорниці у галереї «РА». Організатори вирішили відтворити їх у новому форматі – зібрати творчих людей разом, щоб провести вечір у приємній атмосфері з музикою, чаєм та солодощами. У програмі вечорниць – творчий конкурс, поведений у формі командної гри для тих, хто знається на історії мистецтва та має власні амбіції для створення шедеврів.

Читати більше …

9-10 січня 2016 року – Кінопокази у межах проекту «Найкращі арт-фільми року». У кінотеатрі «Жовтень»  кияни та гості столиці мають змогу насолодитися найкращими арт-фільмами 2015-го року. До програми увійшли номінанти на Оскар, призери Венеціанського, Берлінського та Каннського кінофестивалів. Частина показів буде проходити мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Читати більше… 

9-10 січня 2016 року – Останні вихідні  у музеї чарівних експонатів «Музей Казок» в арт-заводі «Платформа». Кожен гість Музею Казок стане повноправним учасником новорічної вистави. Його мандрівка почнеться з екскурсії музеєм і огляду його експонатів та їхніх світів, які розташувалися на 2000 м2 території. Лише за одну виставу малюк зможе побувати у 20 магічних світах: поринути в їх атмосферу, виконати спеціальні завдання і погратися з улюбленими героями казок і мультфільмів.  

Читати більше… 

9-10 січня 2016 року – Виставка старовинного святкового жіночого одягу 19-20 століття «Різдвяна казка», що проходить у Музеї історії Києва. На виставці будуть представлені бальні сукні, в яких дами зустрічали Різдво, коштовне хутро та вишивка бісером, колекція віял, ляльок та іграшок.

Читати більше… 

9-10 січня 2016 року – Виставка «Кордони, що повзуть» у приміщенні платформи культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ. Виставка демонструє реальність, з якою стикається Грузія та інші країни пострадянського простору через своє геополітичне розташування. Головна ідея проекту — це оповідь про події, структурована за аналогією до ланцюжка ДНК, що непомітно існує у своєму звичному середовищі, аж доки її не вразять зовнішні сили.

Читати більше… 

9-10 січня 2016 року – Виставка «Свято» у музеї Івана Гончара. На виставці представлені експонати з колекції музею - ікони народного письма ХVII-ХХ століття, а також вишивані рушники (в техніці гладь, вирізування, настил, мережа по сітці, стебловий шов, гачкування та ін.).

Читати більше…

9-10 січня 2016 року – виставка «Мистецтво українських шістдесятників», яка експонуватиметься у Національному художньому музеї України до 21 лютого 2016 року. Уперше за багато років роботи українських художників-шістдесятників експонуватимуться як цілісне мистецьке явище у Національному художньому музеї України. Виставка «Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею» пропонує подивитись на художні практики 23-ох авторів з Києва, Харкова, Одеси, Львова та Ужгорода.

Читати більше… 

Підготувала Катерина Бова

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.