bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенці з місцевими зіграють у Білій Церкві форум-виставу про спільні виклики
15.12.2015

Запрошуємо на форум-виставу «Головний біль», де акторами будуть жителі Білої Церкви та переселенці.

Чи можливо спокійніше сприймати обстріли? Як побороти пригноблення від війни?

А що робити з пригнобленням “по колу”, яке відбувається в університетах вже на мирній території? Хто більший пригноблювач — багатий студент-неук, декан чи викладач?

Ці питання виявилися спільними для переселенців та для мешканців Білої Церкви. Саме про них форум-вистава «Головний біль», прем’єра якої відбудеться 17 грудня убудівлі Торгівельно-промислової палати за адресою вул. Северина Наливайка, 13.

Показ відбудеться в актовій залі на четвертому поверсі о 16:00. Вхід безкоштовний.

Форум-театр у Білій Церкві

З 11 по 13 грудня люди, які проживають у  Білій Церкві і не є професійними акторами, працювали з методикою театру пригноблених. Так вони створили форум-виставу, в якій самі будуть акторами. Специфіка форум-театру полягає в тому, що глядачі після обговорення показаної вистави можуть виходити на сцену, заміняти акторів і перевіряти дієвість власних стратегій у запропонованих ситуаціях.

Виставу створено під час семінару, який проводила громадська організація “Театр для діалогу” в партнерстві із ГО “Українці сходу” за підтримки Програми розвитку ООН та Уряду Японії.

Акторка вистави, мешканка Білої Церкви Людмила вважає: “Це вистава про наше життя. Про адаптацію людей в нових умовах і про підтримку, якої вони потребують”.

Виїжджаючи зі східної України, люди в’їжджали у нове життя. Їм потрібні нові зв’язки. Їм потрібна перспектива, їм потрібна цікавість. Їм потрібна підтримка місцевого населення”, - підкреслив інший учасник.

Мова театру допомагає говорити про складне і шукати спільне. Запрошуємо і вас долучатись до цього діалогу. Разом ми зможемо творити історію.

Вистава — про проблему, шляху вирішення якої ми, можливо, так і не знайшли, але, можливо, за допомогою глядачів, якщо вони внесуть якусь свою пропозицію, ми можемо знайти шляхи вирішення. Тому приходьте, допомагайте нам вирішувати проблему!” - закликала ще одна акторка.

Майстер-клас та показ форум-театру у Білій Церкві відбудеться в рамках ініціативи “Довіра та діалог як запорука розвитку громади”. Проект реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах Проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою. 

Контакти

  • Театр для діалогу
  • Яна
  • 0973618379
  • 0633296486

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.