bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кримнаш: міфи про «російський Крим». Відкрита лекція-дискусія
10.12.2015

Чий Крим?Історик родом із Криму, кандидат історичних наук Сергій Громенко, у суботу 12 грудня, у приміщенні Національного музею історії України (м. Київ, вул. Володимирська 2) прочитає лекцію та подискутує з усіма охочими про історію Криму та про міф його “російськості”.

Коли розпочалася “історія Криму”, і яка долі у цій тривалій історії належить Росії? Як відбувалося заселення і формування сучасного населення півострову? Яка доля у цьому належала татарам, українцям, росіянам, за яких історичних обставин це відбувалося. Чи був Севастополь “містом російської слави”? З яких нагод створювалися ці міфи? Ці та інші теми аналізує відомий історик з Криму. 

Сергій Громенко — кандидат історичних наук, Український інститут національної пам’яті.

Лекція-дискусія відбуватиметься в рамках проекту Відкрита Школа Історії. Це спільний громадський проект від ГО Патріотичні ініціативи та інтернет-порталу Likбез. Історичний Фронт.

Партнери проекту: Інститут історії України НАН України, Український інститут національної пам’яті, Історичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, Національний Музей Історії України - НМІУ.

Проект відбувається за підтримки Адміністрація Президента України.

Автори популярного інтернет-проекту “LIKБЕЗ. Історичний фронт” – фахові історики, представники провідних наукових та освітніх установ України – починають цикл відкритих лекцій, спрямованих на розвінчання історичної міфотворчості та ідеологізації історії. Інформація, яку отримають слухачі, допоможе орієнтуватися у тих історичних темах, що на сьогодні стають об’єктом маніпулювання під час інформаційної війни та політичних дискусій. 

Проект є некомерційним та позаполітичним. 

Захід є безкоштовним.

Лекції триватимуть щонайменше до літа 2016 року, раз на два тижні

Контакти

  • Відкрита Школа Історії
  • www.facebook.com/openhistoryschool/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.