bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄС та Україна об’єднують зусилля щодо подальшого покращання виявлення фальшивих проїзних документів
19.06.2009

У вівторок, 23 червня 2009, о 12:30 проект “Розширення можливостей і співпраці в розпізнаванні фальшивих та підроблених документів в Україні”, що фінансується ЄС, проводитиме прес-конференцію в готелі Козацький Стан, Європейська зала о 12:30 (Бориспільське Шосе, 18 км., Київ).

Прес-конференція присвячена офіційному представленню результатів проекту. На конференцію зберуться приблизно 30 високопоставлених учасників від країн-партнерів проекту, українських відомств та міжнародних організацій, діяльність яких пов’язана з сферою захисту документів, щоб обговорити результати, досягнуті протягом проекту та офіційно завершити проект.

Доповідачі на Конференції представлять свої виступи з 12:30 до 13:30

Прес Конференція

Пан Кристоф Шоренбах, Аташе, Менеджер сектору служби безпеки, представництво ЄК в Україні
Пан Мартайн Плайм, Голова департаменту створення потенціалу та функціонування, МЦРМП, Австрія
Пан Янош Еней, Секретаріат правоохоронних органів, Національна поліція, Угорщина
Пан Міхель Б.М. Уде Вельдгейс, Центр експертизи документів та виявлення підробок, Королівська Жандармерія, Нідерланди
Пан Імріч Шлоссер, Управління прикордонної поліції і поліції у справах іноземців, Словаччина
Пан Андруш Оовел, Женевський центр демократичного контролю за збройними силами, Швейцарія
Пан Станислав Кумішо, Прикордонна криміналістична лабораторія, Польща
Пан Красюк Іван Прокопович, ДНДКЦ МВС України
Пан Биньковський Олександр Анатолійович, Начальник Департаменту паспортного контролю та реєстраціїї, ДПСУ,
а також представники інших відомств

Акредитація до 22 червня 2009, 18.30.

Контакти: Сілкіна Олена, ассистент проекту, Телефон: +380-44 234 1713; Email: [email protected].

Додаткова інформація щодо проекту:
Проект ЄС ЕНЕЙ 2005 “Розширення можливостей і співпраці в розпізнаванні фальшивих та підроблених документів в Україні”, з бюджетом понад 750.000 Євро виконувався протягом 30 місяців Міжнародним центром розвитку міграційної політики разом з його партнерами Республікою Чехією, Фінляндією, Угорщиною, Нідерландами, Польщею, Словаччиною, Іспанією та Женевським Центром демократичного контролю за збройними силами в Києві та західних регіонах України.

Україна є транзитною країною для великої частини нелегальних мігрантів, що прямують до Європейського Союзу зі сходу. Часте використання фальшивих або підроблених документів контрабандними угрупуваннями є загальновідомим явищем. Як контрзахід проект призначався, щоб розширити можливості прикордонних та міграційних відомств у виявленні підроблених і фальсифікованих проїзних документів. Для ефективного виконання проектних заходів проект ділився на два паралельні модулі: один був націлений на поліпшення інформаційного обміну щодо підроблених документів між українськими відомствами (Міністерством внутрішніх справ, Державною прикордонною службою України, Міністерством закордонних справ, Державним комітетом України у справах національностей та міграції); інший зосередився на фаховій підготовці персоналу по визначенню фальсифікованих проїзних документів. Експерти з Угорщини, Польщі, Нідерландів і Словаччини тісно взаємодіяли з українськими колегами і спільно працювали для наближення методів контролю документів до стандартів ЄС.

Загалом 40 основних проектних заходів було виконано протягом проекту. П'ять семінарів і дев'ять зустрічей робочих груп з понад 100 учасниками успішно відбулися в Києві. Два навчальних візита для 20 представників від кожного бенефіціара були організовані до Угорщини і Нідерландів. Інтенсивне навчання 25 національних тренерів, що представляють Державну прикордонну службу України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ, Службу безпеки і Державний комітет України у справах національностей та міграції, проводилося в Національній Академії Державної прикордонної служби України. Разом з учбовим відео та навчальним посібником, тренери також отримали навчальне обладнання. Три пілотних навчальних захода для 63 представників міграційних та консульських служб, які відбулись у рамках проекту, допомогли Національним тренерам покращити свої навички.

Окрім того, три 10-денних навчальних захода з 65 інспекторами паспортного контролю з 20 міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною і Угорщиною та з міжнародних аеропортів (Львів, Івано-Франківськ, Бориспіль і Чернівці) озброїли прикордонний персонал необхідними навичками і знаннями щодо визначення підроблених та фальсифікованих проїзних документів та вповноважили їх впровадити підготовку своїх колег.

Проект також надав допомогу в становленні системи інформаційного обміну. Практичний результат цієї допомоги - розвиток і схвалення механізму обміну інформацією між ДПСУ, МВС, МЗС, СБУ і ДКНМ щодо оригінальних та підроблених проїзних документів.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.