bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Капіталізм та (НЕ)ліберальний фемінізм: в пошуках альтернатив
01.12.2015

Феміністична майстерня” запрошує на лекцію “Капіталізм та (НЕ)ліберальний фемінізм: в пошуках альтернатив”, яка відбудеться 3 грудня о 19.30год.

Капіталістична світ-система - це складна і динамічна історична формація. Їй притаманні певні принципи взаємозалежного розподілу матеріальних, владних, символічних та інших ресурсів. Одним із основних принципів такого розподілу є нерівність та ієрархія з усіма вихідними наслідками, які проявляються у тісному переплетенні з іншими структурами та нерівностями: етнічними, расовими, релігійно-конфесійними, гендерними.

У капіталістичній світ-системі немає сенсу говорити про індивідуальні успіхи, рівні можливості і чесну конкуренцію - стандартні рецепти лібералізму. Так само у сучасній структурі гендерної нерівності немає сенсу говорити про стандартні рецепти ліберального фемінізму: індивідуальну емансипацію жінок, рівні можливості для представників різних статей та чесну конкуренцію між ними. Індивідуальна емансипація можлива переважно для білих жінок середнього та вищого класів. Рівні можливості неможливі в умовах ієрархій. А чесна конкуренція в таких умовах - просто фікція. 

Про що ж тоді варто говорити?

Лекцію проведе Оксана Дутчак, магістр соціології і соціальної антропології, заступниця директорки Центру соціальних і трудових досліджень.

Захід відбувається в рамках проекту «Феміністичний лекторій», що реалізовується громадською ініціативою «Феміністична майстерня» за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Феміністична майстерня”- громадська ініціатива у місті Львові. Під фемінізмом ми розуміємо не просто покращення позиції жінки в суспільстві, а більш глибокі зміни соціальних норм, протидію різним формам дискримінації і насилля. Ми використовуємо поняття фемінізм, аби реалізовувати ідеї різноманітного, інклюзивного та гендерно чутливого світу об’єднавчими методами.

Феміністична майстерня” знаходиться за адресою: пл. Ринок 42 (вхід з внутрішнього дворику)

Феміністична майстерня” у Fb: https://www.facebook.com/feministworkshop/

Феміністична майстерня” у Vk: https://vk.com/feministworkshop

 

Контакти

  • 0968983860 Йош

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.