bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роботодавці, МОН та ВНЗ започатковують Міжкорпоративний Університет
17.06.2009

«Міжкорпоративний Університет» має досягти синергії між тим, що вивчають в університетах і реаліями бізнесу. Студент має розуміти ситуацію на ринку праці та мати змогу отримати у ВНЗ практичний досвід.

«Бізнес може формувати та запроваджувати стандарти в освіті. Стажування студентів у реальному секторі є критично важливими для якості освіти, зокрема рівня вимог до викладання. Молоді люди вірять прикладу успішних бізнесменів: представників бізнесу вже сьогодні чекають в аудиторіях «модельних» університетів із лекціями, майстер-класами, семінарами», — зауважив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук.

Проект «Міжкорпоративного Університету» є пілотним, розрахований на 1 рік. З університетів залучаються Києво-Могилянська Академія, Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Київський політехнічний інститут, а свої ресурси у реалізацію готові вкласти МТС, Київська Інвестиційна Група, Вімм-Білль-Данн та Метро Кеш Енд Керрі.

Офіційний старт «Міжкорпоративного Університету» розпочався з підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України, ВНЗ та провідними компаніями України.

Ключове завдання «Міжкорпоративного Університету» — побудувати систему управління знаннями і підвищити рівень підготовки фахівців в різних областях як технічних, так і гуманітарних. Студенти, крім академічних знань мають володіти і необхідними працедавцям менеджерськими навиками.

«Партнерство в рамках «Міжкорпоративного Університету» відповідає світовим тенденціям розвитку освіти. Для компаній це, перш за все, є усвідомлення своєї відповідальності перед суспільством, у якому вони ведуть бізнес. Для держави — це ділова співпраця між вищою школою і бізнесом», — вважає директор з людських ресурсів МТС-Україна Наталія Береза.

«Вважаю це об'єднання безпрецедентним у рамках бізнесу і освіти України. При успішній реалізації даного проекту, ми отримаємо новий формат роботи «теорія і практика» для випускників вузів нашої країни», — пояснює Владислава Рутицька, директор департаменту управління і розвитку персоналу Київської Інвестиційної Групи.

Коментарі

Іван Кононенко   5528 днів тому   #  

Прокинулись!де вони вчора були?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.