bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: заходи пам’яті Майдану, Відкрита Школа Історії, відеопоезія, нове кіно Грузії та бокс
20.11.2015

Пропонуємо до Вашої уваги добірку подій, які відбудуться цими вихідними в Києві та Вінниці. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні за те, що розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних!

Київ

20-22 листопада 2015 року – Відкрита Школа Історії. Київська сесія проекту включатиме відкриті лекції, дискусії та круглі столи на суспільно важливі історичні теми, які так чи інакше стають інструментом пропаганди. Також разом із польськими колегами з Ягелонського університету проведуть дискусію про Україно-Польські зв’язки в історичному минулому. Окрім освітніх заходів, в рамках Київської сесії проекту Відкрита школа історії відбудуться культурні вечори: літературний, театральний та музичний.

Читати більше…

21 листопада 2015 року –  Мистецький Барбакан у Музеї історії Києва. Музей долучається до святкування Дня Свободи та Гідності та запрошує усіх бажаючих на творчий захід, що відбудеться на тлі унікальної виставки «Майдан: Від Незалежності до Свободи». У програмі: екскурсія експозицією виставки, літературні читання та музичні виступи від відомих письменників, поетів та музикантів.

Читати більше…

21-22 листопада 2015 року – Фестиваль відеопоезії CYCLOP. Програма передбачає не лише показ найкращих відеопоетичних робіт та нагородження переможців конкурсу, але й безліч інтерактивних проектів, цікавих майстер-класів, лекцій та дискусій. Спеціально до фестивалю готують свої програми, покази та проекти закордонні гості. На гостей фестивалю чекає й сюрприз - кінопоказ стрічки «Людина з кіноапаратом» (1929, Дзиґа Вертов). Під час фестивалю також буде можливість долучитись до благодійної акції «100 тисяч книжок для сільських бібліотек».

Читати більше…

21-22 листопада 2015 року - захід пам’яті під назвою «Майдан: #ЗміниЦеТи» в Центрі науки і мистецтв DIYA. У програмі: лекторій, презентація проектів майбутнього, ніч кіно та театру про Майдан, поезія, свідчення очевидців Революції Гідності, майданівські канапки та чай, майстер-класи з в'язання маскувальних сіток, розпис касок, виготовлення щитів, майстер-клас з першої медичної допомоги, «Йолка 2015», Пошта Майдану, вільний мікрофон, арт-виставка, інсталяції і ще багато всього душевного та дуже майданівського.

Читати більше…

21-26 листопада 2015 року –  ХІ Фестиваль нового грузинського кіно, відкриття якого відбудеться у кінотеатрі «Київ» 21 листопада. На фестивалі глядачі побачать найкращі фільми з грузинського кінофонду. Це будуть як нові роботи грузинських режисерів, що отримали нагороди на престижних фестивалях світу, так і улюблені старі відреставровані стрічки.

Читати більше…

22 листопада 2015 року – чергова серія проекту «Бої ліриків». На поетичному рингу зійдуться два найсильніших поети-слемери, майстри віршування і поетичного експромту, харизматичні Артем Полежака і Михайло Циба зійдуться в п’ятираундовому творчому поєдинку.

Читати більше…

Вінниця

20-24 листопада 2015 року - персональна виставка «Живопис – поезія, яку бачать» вінницької художниці Світлани Телець. В експозиції  представлено понад тридцять творів у різних жанрах, від класики до постмодерного романтизму. Виставка художникці присвячена 16-літтю творчої діяльності.

Читати більше…

20 листопада - 13 грудня 2015 року -  мистецька виставка  «Світ творчості Рабіндраната Таґора: де душа живе без страху…» у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Рабіндранат Таґор – диво-людина, це ніби «Леонардо Да Вінчі» сучасної Індії. Він – поет, письменник, філософ, драматург, есеїст-публіцист, композитор, соціальний реформатор, освітянин, художник, актор та перший неєвропейський лауреат Нобелівської премії з літератури. 

Читати більше…

21 листопада 2015 року –  Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Осінні Зоряні мости». Всі творчі діти та молодь від 5 до 25 років запрошуються до участі в 44-му Всеукраїнському конкурсі-фестивалі, який відбудеться у Вінницькій обласній філармонії. На конкурсі-фестивалі будуть представлені такі номінації: вокал, хореографія, інструментальна музика, декоративно-прикладна творчість.

Читати більше…

21 листопада 2015 року –  дитячий майстер-клас за технікою Iris Folding. Дітей віком від 5 років навчатимуть освоювати нову техніку виготовлення пташки. Iris Folding (айріс фолдінга) - це заповнення вирізаної по контуру картинки різнокольоровими смужками.

Читати більше...   

21 листопада 2015 року –  авторський вечір Віталія Рибка з нагоди виходу поетичної книги «Колатералі». «Колатералі» – перша збірка віршів молодого поета Віталія Рибка, котра входить до серії книг «Бібліотека Нового шинка». Йдеться про пошуки обхідних і потаємних ходів, якими можна досягнути непомітних і невідчутних глибин. Знайти забуті шляхи, або ж відкрити нові. Це блукання заради відповідей, котрі не просто знайти і не завжди знаходиш. Про почуття, що перетікають десь в середині і знаходять вихід в письмі.

Читати більше…

22 листопада 2015 року –  фінали боксерських поєдинків у межах чемпіонату України з боксу 2015. Вхід для вболівальників вільний.

Читати більше...  

Ілюстрація: www.alexa-photo.com.ua 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.