bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнський форум студентів «Студенти проти корупції у вишах: дієві практики»
17.11.2015

У квітні цього року набули чинності нові закони, що надають громадянам можливість надійно викривати корупціонерів і зупиняти їх корупційні схеми. Але як цьому навчитись? Як себе захистити? Як знайти однодумців?

Дата проведення: 28 листопада 2015 року, субота

Місце проведення: зала засідань вченої ради, центральний корпус Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Київ, вул. Пирогова, 9, 2 поверх, аудиторія 231

Тривалість: 11:00 – 14:45. Реєстрація – з 10:30  Робоча мова: українська, російська

Що ми хочемо? У квітні цього року набули чинності нові закони, що надають громадянам можливість надійно викривати корупціонерів і зупиняти їх корупційні схеми. Але як цьому навчитись? Як себе захистити? Як знайти однодумців? Чи є успішні кейси запобігання корупції у вишах України? Все це буде представлено в Києві під час першого Всеукраїнського форуму для студентів, що проводиться в рамках національної кампанії «Вони б не мовчали!».

Мета заходу: підвищити рівень несприйняття корупції в системі вищої освіти, пояснити механізми викривання корупції, а головне – надати можливість студентам обмінятися успішним досвідом боротьби з корупцією у вишах в різних регіонах України.

Хто може взяти участь: студенти, що мають досвід боротьби з корупцією на місцевому рівні в своїх вишах та вмотивовані молоді люди, які хочуть отримати практичні знання для боротьби з корупцією у вищій освіті.

Програма форуму (проект)

10:30 - 11:00 Реєстрація учасників, вітальна кава

11:00 - 11:10 Відкриття форуму. Вступ до теми обговорення.

Марія СИМОНОВА, менеджер кампанії “Чисті Виші”

11:10 - 11:20 Нове антикорупційне законодавство: що воно може дати? Якими є нові законодавчі можливості для захисту викривачів?

Олександр КАЛІТЕНКО,координатор програми захисту викривачів, Transparency InternationalУкраїна

11:20 - 11:40 Як стати викривачем корупції? Нюанси на кожному етапі викривання.

Дмитро КУЗІН, юрист програми захисту викривачів, Transparency International Україна

11:40 - 12:10 Питання-відповіді, обговорення

12:10 - 12:35 Успішний досвід викривання корупції в НПУ ім. Драгоманова.

Влад МЕЛЬНИК, Богдан КУЧЕР,Сергій ЗАЙЧЕНКО, студенти НПУ ім. Драгоманова

12:35 - 14:10 Досвід викривання корупції в різних вишах України.

Запрошені студенти з різних регіонів України, формат «7 хвилин - 7 тез - 7 твітів/слайдів»

14:10 - 14:30 Питання-відповіді, обговорення.

14:30 - 14:45Підбиття підсумків. Закриття форуму.

14:45 Кава-брейк, неформальне спілкування

Участь у заході безкоштовна. Учасникам з інших міст буде відшкодовано витрати на проїзд в межах фактичної вартості квитків, куплених за студентськими квитками (окрім літака, автомобілю, вагонів “Люкс” та “Хюндай”), але не більше ніж орієнтовно 400 гривень на людину, за умови обов’язкового надання оригіналів відповідних квитків організаторам.

Кількість учасників дискусії обмежена, буде відбуватись відбір. Просимо тих, хто бажає взяти участь, зареєструватися до 18:00 25.11.2015 тут: http://goo.gl/forms/FqIbDmSc6S. Про успішний відбір вас буде повідомлено організаторами додатково.

Тим, хто бажає розказати про свій досвід запобігання корупції у виші у форматі «7 хвилин - 7 тез - 7 твітів/слайдів», необхідно направити свою презентацію та/або план виступу на адреси [email protected] та [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.