bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дніпровський історичний клуб проводить засідання на тему Великого терору у СРСР
10.11.2015

15 листопада об 11:00 відбудеться чергове засідання Дніпровського історичного клубу «Великий терор у СРСР та ліквідація Агро-Джойнту (1937−1938 рр.)». Цього разу гостем буде відомий історик, дослідник історії євреїв Східної Європи, провідний співробітник архіву Джойнту у Нью-Йорку, д-р Михайло Міцель.

На засіданні вперше буде розказано про діяльність української контори Джойнту у Дніпропетровську в 30-х рр. ХХ ст., зокрема – її ліквідацію органами НКВС. Співробітники Агро-Джойнту становили одну з маловідомих, але чисельних груп репресованих та знищених в роки сталінського терору, звинувачених у «контрреволюційній діяльності». Унікальна інформація буде доповнена відеорядом про функціонування організації на теренах Радянської України у роки Великого терору.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Шолом-Алейхема, 4, Музей “Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні”, 3 поверх (відеозал). Вхід вільний.

Історична довідка: 

Дніпровський історичний клуб є одним з проектів Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», та здійснюється на базі Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» у співпраці з Інститутом суспільних досліджень. Клуб створений як майданчик для зустрічей професійних істориків і тих, хто цікавиться історією, для неформального спілкування. На кожне засідання клубу запрошуються відомі вітчизняні та зарубіжні дослідники. Зокрема, вже відбулися засідання за участі проф. Я. Грицака, проф. В. Гриневича, д-ра С. Жука та багатьох інших.

На засіданнях клубу історики піднімають актуальні проблеми історичної пам’яті єврейського та українського народів. Головна мета проекту – зруйнувати усталені багатовікові стереотипи і болючі питання колективної історичної пам’яті, які перешкоджають успішному оформленню єврейської громади в якості невід’ємної і важливої частини українського суспільства.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.