bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація монографії «Вододіли секуляризації»
12.10.2015

15 жовтня 2015 року в місті Києві відбудеться презентація монографії «Вододіли секуляризації» - наукового дослідження Українського інституту стратегій глобального розвитку і адаптації.

Мета заходу – актуалізувати в українському академічному просторі дискурс про секуляризацію, який би враховував сьогоднішню агресивну контрсекулярну позицію країн на південь і на схід від Європи.

Монографія присвячена релігійному виміру існування сучасної, на перший погляд світської, цивілізації. Проте, автори доводять, що Захід дещо передчасно забув про свої християнські витоки та констатують наявність симптомів вимушеного релігійного пробудження Європи.

В книзі послідовно розглядаються сучасні теорії секуляризації: постсекуляризація, контрсекуляризація, теорії раціонального вибору тощо. Автори пропонують власну інтерпретацію постання секулярного суспільства, як наслідок унікальної раціоналізації середньовічного латинського християнства. Сучасні глобальні кризові явища інтерпретуються як результат конкурентного протистояння світів первинної та вторинної секуляризації, кожний з яких пропонує власні проекти глобального розвитку. Розглядаються різні варіанти зіткнення секулярного проекту Модерна та його релігійно мотивованих альтернатив, зокрема «Русского міру», що вилився у конфлікт на Сході України.

Ключові спікери:

Михайло Черенков - д.філос.н., професор Українського католицького університету;

Олександр Білокобильський - д.філос.н., голова Київського відділення Українського інституту стратегій глобального розвитку і адаптації, професор кафедри філософії Донецького національного університету.

Захід відбудеться: 

вул. Саратовська, 20, конференц-зал 2й поверх (корпус Інституту управління та економіки освіти НПУ імені М. П. Драгоманова) 

Початок реєстрації: 13.30

Початок засідання: 14.00

Вхід вільний, попередня реестрація не потрібна.

Чекаємо на всіх хто цікавиться філософією, релігієзнавством, культурою, цивілізаційними дослідженнями та майбутнім українського суспільства!

Контакти

  • Український інститут стратегій глобального розвитку і адаптації
  • Халіков Руслан
  • [email protected]
  • (063) 353-01-72
  • http://uisgda.com/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.