bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представництво ЄС проведе Європейський день мов у Чернівцях
24.09.2015

25 вересня 2015 року о 11.00 Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує чернівчан долучитись до інформаційного заходу «Тет-а-тет з європейськими мовами». На учасників чекає вікторина на знання фактів про багатомовну Європу, знайомство з мовною політикою Європейського Союзу, а також «speak-dating» або експрес-вивчення різними мовами головних європейських цінностей. Подія відбудеться на базі Інформаційного центру ЄС в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

Представництво ЄС в Україні запрошує студентів, викладачів, учасників євроклубів, громадських активістів, журналістів та всіх охочих долучитись до заходу, присвяченогоЄвропейському дню мов. Свято, яке щорічно відзначається 26 вересня, започатковано з метою надихати вивченню європейських мов, адже їх знання розширює людські можливості та сприяє порозумінню між культурами. Під час інформаційного заходу «Тет-а-тет зєвропейськими мовами» всі охочі зможуть поглибити свої знання про Європу та Європейський Союз, дізнатися про специфіку використання офіційних та робочих мов Європейського Союзу, познайомитись з деякими європейськими мовами завдяки практичним завданням з викладами іноземних мов, а також отримати символічні подарунки на згадку.

Що? Інформаційний захід «Тет-а-тет з європейськими мовами»

Коли? 25 вересня 2015 року, 11.00 – 12.30

Де? Наукова бібліотека Чернівецького національного університету (вул. Лесі Українки, 23, 2 поверх)

Довідка

Європейський день мов вперше був введений у 2001 році Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою популяризації мультикультурності та мовного різноманіття. Збереження, розвиток та поширення знань про мови європейських країн є декларованим офіційною мовною політикою ЄС. Відтак, щороку усі європейські країни долучаються до святкування цього дня в знак підтримки та натхнення до вивчення мов максимально широкої аудиторії.

Захід відбудеться в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить в різних містах України. Мета кампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії запрошуються усі охочі.

Контакти

  • Інтерньюз Україна
  • Ольга Гуртовенко
  • [email protected]
  • +38(050)820-27-77

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.