bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку проходитиме фестиваль органічної їжі
24.09.2015

Третій рік в Україні, за підтримки Шведського товариства охорони природи проходитимуть щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС).

ТЕС — тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання і сфокусовані на одній із актуальних тем сталого споживання. Проект є частиною всесвітньої кампанії «Global Green Action Week», ініційованої Шведським агентством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.

В Луцьку фестиваль проходитиме вперше. Місцевим організатором виступає ВОГО «Фундація розвитку громад», на Всеукраїнському ж рівні проект представляє ГО «МАМА-86».

Цього року кампанія діє під гаслом «Живи органічно» і буде сфокусована на популяризації органічного харчування та землеробства, як частини культури сталого споживання та харчування, серед сімей з дітьми та інших пріоритетних цільових груп.

На заході усі учасники зможуть обговорити доцільність споживання органічних продуктів, дізнатися як їх відрізнити на полицях українських супермаркетів, отримати список волинських еко-виробників та вичерпні відповіді на свої запитання.

В Луцьку фестиваль проходитиме з 29 вересня по 2 жовтня на території дворика поблизу Просвіти (вул. Богдана Хмельницького, 1). Вхід вільний!

«Тиждень екологічного споживача» – це Всеукраїнський проект. Він уже неодноразово проводився у великих містах України та й всього світу, а от для Луцька – це дебют. Ми хочемо показати жителям міста, що Україна – багата держава, яка має родючі землі, тож є просто недопустимим псувати їх та своє здоров’я різноманітними хімікатами. Питання екологічних продуктів наразі стоїть дуже гостро, тож буде доцільним допомогти лучанам ознайомитися із еко-виробниками нашої області. Ми запрошуємо усіх жителів міста на запланований захід, впевнені, що буде весело!», – стверджує керівник волонтерського центру ВОГО «Фундація розвитку громад» Олена Ярощук.

Програма заходу формується, однак наразі заплановані:

  • виставка-ярмарок еко-продуктів та напоїв;
  • презентація й безкоштовна дегустація страв;
  • представлення еко-виробів волинських майстрів;
  • виставка органічної косметики;
  • лекції дієтологів та лікарів;
  • представлення в дії альтернативних джерел енергії;
  • різноманітні акції та змагання;
  • виступи волинських гуртів.

Зауважимо, що фестиваль проходить на благодійній основі. Тож усі виручені кошти будуть спрямовані на забезпечення потреб важкохворих дітей та волинських бійців у зоні АТО.

Будьте здорові, живіть органічно! 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.