bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вечірня велоекскурсія «Старий Київ»
15.09.2015

17 вересня відбудеться велоекскурсія Києвом у рамках Європейського тижня мобільності.

Ми зустрінемось напевне у найзатишнішому парку Києва, де чудово поєдналися сучасність із віковими деревами та прослідуємо до входу у Верхнє місто.

Золоті ворота – головна брама стародавнього Києва, пам’ятка оборонної архітектури Київської Русі, одна із найдавніших датованих споруд Східної Європи, символ Києва.

Старий Київ або Верхнє місто є історичним ядром Києва. Саме на території Старого Києва було збудовано першу кам’яну церкву Русі — Десятинну церкву. На території Старого Києва збереглися унікальні пам’ятки, що є перлинами культурної та духовної спадщини України: Софійський собор та споруди колишнього Софійського монастиря, руїни Золотих воріт, Михайлівський Золотоверхий собор, Андріївська церква.

Ми проїдемо однією із найдавніших вулиць міста Києва – Володимирською, що  виникла не пізніше кінця Х століття, пролягала через найдавніші частини Києва — Місто Володимира та Місто Ярослава, вела від парадного в’їзду Золотих воріт до головного храму — Софійського собору та до княжих і боярських палаців Акрополя (Старокиївської гори).Завітаємо в гості до Їжачка в тумані, провідаємо мозаїчних звірят на Пейзажній алеї, промчимося вечірнім Андріївським узвозом. Пам’ятники Михайлу Булгакову, Петру Сагайдачному, Гостинний Двір, Києво-Могилянська академія, Церква Різдва Христового, оновлена Поштова площа, Колона Магдебурзького права і нарешті фінішна пряма.

Ми заїдемо на Парковий міст аби побажати Сонцю доброї ночі та проїдемось до берега Дніпра на Трухановому острові, де на зручних пледиках насолоджуватимемось виглядом підсвічених Дніпрових круч. Отже, не забудьте взяти із собою пледи, термоси, філіжанки з кавою, печиво та інші нямнямки.

Екскурсія безкоштовна.

Для участі просимо зареєструватися.

Вікове обмеження – для осіб від 14 років.

Контакти екскурсовода - Екскурсовод – Анна Сенько 067 454 90 54

Важливо: переконайтеся, що у вас справний велосипед і не забудьте ліхтар та задню червону мигалку!

Велоекскурсія відбувається в рамках Європейського тижня мобільності. Європейський тиждень мобільності щороку святкують з 16 по 22 вересня у понад 2 000 міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту, велосипедів і пішохідних зон – збільшувати. Київ приєднається до ЄТМ вже вп’яте. Більше інформації - mobilityweek.org.ua.

Контакти

  • Екскурсовод – Анна Сенько
  • Асоціація велосипедистів України
  • 067 454 90 54

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.