bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перегляд легендарної стрічки режисера Григорія Кохана «Ярослав Мудрий»
10.09.2015

12 вересня о 16.00 у конференц-залі Трапезної (Тепла Софія) Національного заповідника «Софія Київська» відбудеться перегляд легендарної стрічки режисера Григорія Кохана «Ярослав Мудрий». Цю стрічку було знято на початку 80-х років минулого століття, проте вона і дотепер залишається одним з найкращих зразків історичного українського кіно.

Постать Ярослава Мудрого тісно пов`язана з історією створення Софійського собору – перлини давньоруського зодчества та однієї з центральних пам`яток Національного заповідника «Софія Київська». Письмові джерела називають Ярослава Мудрого фундатором Софійського собору. Навіть якщо собор було закладено за часів батька Ярослава Володимира, як наполягають багато з сучасних українських  науковців, внесок Ярослава Мудрого в розвиток Софії Київської, а також загалом держави Київська Русь, не можна переоцінити.

«Зоряна» знімальна група зробила все можливе, щоб всебічно висвітлити потужну постать Ярослава Мудрого. Головним сценаристом фільму виступив видатний український письменник Павло Загребельний. Відомий український композитор Євген Станкович написав до фільму чудову музику, яка допомагає глядачам поринути в давні часи. Григорій Кохан, який ще за життя був легендою українського кіно, став режисером стрічки. Навіть на невеличкі ролі було запрошено найкращих акторів того часу.

Плеяда акторів, які знялися у фільмі «Ярослав Мудрий», вражає: Юрій Муравицький  (Ярослав Мудрий), Людмила Смородіна (Ірина, дружина Ярослава Мудрого), Костянтин Степанков (Мстислав), Олег Драч (Борис Володимирович), Раїса Недашківська (Рогнеда) та багато інших.

На жаль, дехто із знімальної групи вже пішов з життя. У 2014 році не стало Григорія Кохана. Нещодавно, у цьому році, пішов із життя виконавець ролі Ярослава Мудрого Юрій Муравицький.

Та, на щастя, багато хто з акторів продовжує і зараз захоплювати українських глядачів своєю творчістю в театрі та кіно.

На перегляд фільму «Ярослав Мудрий» запрошено учасників знімальної групи. Отже, у глядачів після перегляду буде унікальний шанс дізнатися ближче про знімальний процес легендарного українського кіно.

Вхід на захід - за квитками Заповідника (вартість квитка - 10 гривень).

Організатори заходу: Національний заповідник "Софія Київська" та ГО "Міжнародний соціально-культурний проект "Джойфест". 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.