bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «Спроможні територіальні громади Миколаївщини»
07.09.2015

Представників місцевої влади та громад запрошують обмінятись досвідом та навчитись дієвим методам «виживання» сіл в умовах реформ під час триденного Форуму «Спроможні територіальні громади Миколаївщини», що відбудеться 16-18 вересня 2015 року.

У програмі Форуму:

  • Круглий стіл у малому залі Миколаївської ОДА «Дієва самоорганізація та участь селян у формуванні спроможних територіальних громад на Миколаївщині. Виклики, практики, перспективи». За круглим столом 16 вересня представники сіл, обласної влади та експерти обговорять виклики, практики, перспективи та нагальні для формування спроможної громади сервіси/ресурси. Учасниками круглого столу буде сформовано пакет пропозицій до нової обласної програм реформування та розвитку місцевого самоврядування на 2016-17 роки.
  • «Школа громадянської дії» у конференц-залі готелю «Туріст» з 14-00 16 вересня до 14-00 18 вересня 2015 р. По результатам навчання представники сільських територіальних громад (сільський голова + громадський активіст) сформують власні проекти формування нових спроможних територіальних громад на основі самоорганізації та участі селян. А експерти Фонду протягом 2015-16 року допоможуть мобілізувати ресурси для їх реалізації. У програмі «Школи…»:

по-перше, роз’яснення «людською мовою» нових вимог законодавства України для територіальних громад, що об’єднались зокрема, особливостей формування бюджету, практичні питання виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.

по-друге, вивчення практичних питань захисту прав та інтересів мешканців сіл при формуванні та реалізації програми соціально-економічного розвитку/бюджету об’єднаної громади.

по-третє, практикум розробки проектів та заявок на отримання грантів від донорів (ДФРР, обласний бюджет, міжнародні та інші донори).

Форум також є черговим заходом трирічного проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» при партнерстві з Миколаївською обласною радою, Миколаївською обласною державною адміністрацією згідно рішення №7 Миколаївської обласної ради від 30.07.2015 року «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Витрати на харчування, проживання та компенсацію проїзду (автобус, поїзд класу не вище купе) здійснює організатор Форуму - ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує нормативну кількість учасників Школи, буде застосована конкурсна процедура відбору учасників.

Чекаємо анкети на  E-mail: [email protected] до 10-00 14 вересня 2015 р.

Анкета додається.

Круглий стіл Форуму здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

«Школа громадянської дії» Форму відбудеться в рамках проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієве безпосереднє народовладдя у селах і містах Миколаївщини».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.