bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція: «Рік Угоди про Асоціацію: погляд Громадської платформи Україна-ЄС»
08.07.2015

10 липня 2015 року, о 10.00 у прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, відбудеться прес-конференція членів української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (УС ПГС) з нагоди річниці підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Платформа громадянського суспільства (ПГС), разом з Радою асоціації, Комітетом асоціації та Парламентським комітетом асоціації, є офіційним органом асоціації між Україною та ЄС, створення якого передбачено статтями 469-470 Угоди про асоціацію. ПГС забезпечує громадський діалог з питань асоціації, надає рекомендації іншим органам асоціації, здійснює незалежну оцінку стану виконання Угоди про асоціацію. 

Під час прес-конференції провідні українські експерти та громадські лідери  - члени УС ПГС - поінформують про поточну діяльність та плани роботи Платформи, проаналізують хід імплементації, перспективи та можливі терміни впровадження положень Угоди, а також розглянуть готовність України до запровадження Зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня 2016 року.  

Учасники прес-конференції:

  • Олександр Сушко, співголова ПГС Україна-ЄС, Координатор робочої групи 1 «Політичний діалог Україна-ЄС, зовнішня та безпекова політика», науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва;
  • Вероніка Мовчан, член УС ПГС, Координатор робочої групи 7 «Тарифне регулювання, перехідні періоди, вилучення, режим торгівлі з третіми країнами», науковий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій;    
  • Тетяна Тимошенко, член УС ПГС, Координатор робочої групи 9 «Торгівля послугами (включно з захистом споживачів), рух капіталів, заснування та діяльність компаній», Голова ради Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму
  • Зоряна Міщук, член УС ПГС, Координатор робочої групи 11 «Навколишнє природне середовище», виконавчий директор ВЕГО «МАМА-86»
  • Михайло Волинець, член УС ПГС, Голова Конфедерації вільних профспілок України; 
  • Григорій Осовий, член УС ПГС, Голова Федерації профспілок України. 

Довідка 

Платформа громадянського суспільства (ПГС) Україна-ЄС - орган громадянського суспільства, створення якого передбачено ст. 469-470 Угоди про асоціацію. Згідно з положеннями Угоди ПГС є двостороннім органом, що складається з представників громадянського суспільства України з однієї сторони і членів Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) - з іншої.

ПГС є одним із чотирьох органів Асоціації поряд із Радою асоціації, Комітетом асоціації та Парламентським комітетом асоціації. І якщо перші представляють уряд та парламент, то ПГС створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.

Процес утворення української частини ПГС (далі – УС ПГС) був розпочатий у травні 2014 р., коли внаслідок публічного обговорення було створено Оргкомітет. 7 листопада 2014 року, відбулися Установчі збори УС ПГС, де понад 165 громадських організацій з усієї України обрали 15 учасників УС ПГС з річним терміном дії мандату. Вони, в той же час, є координаторами 15 робочих груп, що створені відповідно до тематичних розділів Угоди про асоціацію. 

Пізніше, для забезпечення ширшого представництва соціальних партнерів за пропозицією ЄЕСК в складі УС ПГС була створена Рада соціальних партнерів, що складається з 5 представників профспілок і 5 представників організацій роботодавців. Також до складу УС ПГС ввійшов Координатор Національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства (за посадою). Отже, на перший період своєї каденції (до листопада 2015 року) УС ПГС складається з 26 членів. Сторона ЄС в даний момент складається з 9 членів. Починаючи з листопада 2015 року, згідно Регламенту ПГС, буде забезпечене паритетне членство в Платформі – по 15 осіб з кожного боку.

Контакти

  • Ксенія Квітка
  • Менеджер УС ПГС
  • [email protected]
  • +38 (050) 531-54-82

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.