bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття унікального проекту допомоги сільській громаді на Чернігівщині
26.05.2009

28 травня 2009 року відбудеться урочиста церемонія відкриття проекту «Підвищення добробуту та зайнятості членів СОК „Надія” шляхом вирощування та реалізації органічної продукції в с. Авдіївка Куликівського району Чернігівської області», який започатковано Міжнародною Благодійною Фундацією „Хайфер Проджект Інтернешенл” (МБФ „ХПІ”) і впроваджується у співпраці з сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом (СОК) „Надія” в с. Авдіївка за сприяння Чернігівської обласної державної адміністрації та суттєвої підтримки Куликівської районної державної адміністрації та районної ради.

Церемонія урочистого дарування відбудеться у с. Авдіївка о 12.00 біля приміщення контори сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Надія» за адресою вул. Придеснянська 5. В рамках проекту буде надано сільськогосподарське обладнання для ведення органічного землеробства на загальну суму 370 000 гривень (сівалка, плуг, фреза, культиватор, оприскувач, картоплесаджалка, картоплекопалка, розкидач органічних добрив, пакувальне обладнання, термо-автомобіль та інше). Крім того, селянським родинам, що потребують допомоги будуть надані племінні тварини: 20 овець, 2 барани, 10 кіз та 1 цап.

Загалом по Чернігівській області Міжнародною Благодійною Фундацією «Хайфер Прожект Інтернешенл» в рамках трьох діючих проектів (два в селі Авдіївка Куликівсього району та один в смп Батурин Бахмацькому районі) буде надано допомогу на суму еквівалентну 392 000 доларів США.

Урочисту церемонію вручення тварин та обладнання проведе президент МБФ «ХПІ» Віктор ТЕРЕС. До участі у заході запрошені керівники державної адміністрації та ради області й району, представники ЗМІ та громадськості. Реалізація проекту має на меті:

  • Становлення та розвиток обслуговуючої кооперації як фактору згуртування сільських громад та сприяння їх сталому розвитку через забезпечення комплексом послуг, необхідних власникам особистих селянських господарств;
  • Апробація методів органічного виробництва як соціального фактору, що спрямований на подолання безробіття в сільській місцевості через залучення селян до вирощування, пакування та реалізації органічної (екологічної) продукції;
  • Розвиток ринку органічної продукції в Чернігівському регіоні та постачання її в дитячі заклади, лікарні;
  • Заохочення до переходу на методи господарювання, які є безпечними для оточуючого середовища. Проектом передбачена допомога щонайменш 80 бідним сільським родинам шляхом надання тварин та сільськогосподарського обладнання, а також насіннєвого матеріалу, які стануть надійним джерелом доходу та зайнятості для них.

Також планується проведення тренінгів з тваринництва, органічного землеробства та розвитку сільських громад. СОК «Надія» отримає сільськогосподарське обладнання (плуг, культиватор, овочева сівалка, гноєрозкидач, дозатор-пакувальна машина, вантажний термо-автомобіль) для організації послуг із вирощування, пакування та продажу органічної сільськогосподарської продукції, а також розширення сфери діяльності кооперативу. СОК «Надія» має стати одним з перших в Чернігівській області сертифікованим виробником органічної продукції.

Контакти: Юрій Бакун, менеджер програми Північно-центрального регіону МБФ «ХПІ» Тел.: (+380 044) 490 76 29 Ел. пошта: [email protected] Оксана Осадча, адміністратор із зв’язків із громадськістю та залученню ресурсів (044) 490-76-29, [email protected]

Контакти

  • Оксана Осадча
  • адміністратор із зв’язків із громадськістю та залученню ресурсів
  • Міжнародна Благодійна Фундація «Хайфер Прожект Інтернешенл»
  • [email protected]
  • (38 044)4907629

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.