bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шкільні служби розв’язання конфліктів - ефективний метод подолання насилля
22.05.2009

Вже не вперше, ми розповідаємо про один із ефективних, але доволі нових засобів вирішення конфліктів та проявів насилля у шкільному середовищі. З ініціативи ДЕГО «Флора» в деяких школах міста та району, створено Шкільні служби розв’язання конфліктів.

Шкільні служби розв’язання конфліктів - це організація спеціально підготовлених старшокласників, які допомагають своїм одноліткам вирішувати конфлікти, тобто виступають нейтральними посередниками або медіаторами.

Особливою рисою медіації є те, що сторони спільно беруть на себе відповідальність за прийняття рішення та його виконання. Важливим є той факт, що школярі максимально самостійно здійснюють управління і організацію своєї діяльності. Допомагати їм у цьому може зацікавлений педагог чи шкільний психолог. Цю методику доволі успішно застосовують в багатьох країнах світу.

27 травня, відбудеться проведення засідання круглого столу на тему «Зниження рівня агресивності в молодіжному середовищі за допомогою шкільних служб розв’язання конфліктів» В роботі круглого столу візьмуть участь: координатори програми, медіатори, вчителі, представники органів влади, журналісти, , представники громадських організацій.

Будуть обговорені такі питання: альтернативи насиллю, перспективи розповсюдження набутого досвіду, практика роботи Шкільних служб розв’язання конфліктів ,в місті та районах, зацікавленість в них самих дітей.

Даний захід відбудеться 27 травня, о 14.00, за адресою, м. Кіровоград, вул. Гоголя 72, Укртелеком (зала селекторних нарад) Контактна особа : Шестакова Людмила Володимирівна, тел. +38(0522) 27-04-63

Проведення заходу стало можливим за фінансової підтримки Всеукраїнського благодійного фонду “Крона” заснованого у 2006 році за участі групи компаній “НІКО”, торгових партнерів та дилерів у вісімнадцяти регіонах України. Фонд “Крона” вбачає свою мету у наданні допомоги дітям-сиротам, дітям, які залишилися без батьківського піклування та дітям-інвалідам та іншим соціально-вразливим категоріям дітей!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.